Wouter Hoeffnagel - 31 augustus 2022

Eshgro wordt onderdeel van Total Specific Hosting

Eshgro wordt onderdeel van Total Specific Hosting image

Eshgro en Total Specific Hosting (TSH) fuseren. Strikwerda Investments neemt een meerderheidsbelang in Eshgro en fuseert het bedrijf met het portfoliobedrijf. Eshgro wil zo zijn groeipad verder versnellen voor zowel klanten als medewerkers. Eshgro-oprichter Anton Loeffen (foto) gaat bij TSH aan de slag als Chief Technology Officer (CTO).

Eshgro is een Nederlandse speler op het gebied van Microsoft365-technologie. Het bedrijf biedt een in eigen beheer ontwikkeld platform genaamd Smarter365 aan. Dit platform helpt organisaties sneller, eenvoudiger en veiliger te werken. TSH is een groep van ICT-outsourcingproviders. De groep bestaat uit Vancis, NEH, ACTAcom, Missing Pieces, ICT Concept, OfficeGrip, The Sourcing Company, Xinno, Korton en SetServices maken onderdeel uit van de groep. Hier wordt nu dus Eshgro aan toegevoegd.

Buy-and-build strategie

De overname biedt voor Eshgro de mogelijkheid zijn volgende groeifase vorm te geven en vervolgacquisities te realiseren. Het bedrijf wil een lange termijn buy-and-build strategie voeren. Eshgro en TSH hebben gezamenlijk ruim 850 medewerkers in dienst.

Edwin de Ruijter, CEO van Eshgro: “Deze acquisitie is een logische volgende groeifase voor ons bedrijf. Onze strategie is om organische groei te combineren met overnames in aanpalende marktsegmenten, waarmee we ons portfolio en klantenbestand verder uitbouwen. We zoeken dan ook gericht naar partijen die een partner zoeken om de transformatie naar de cloud mogelijk te maken die wij kunnen helpen versnellen met ons zelf ontwikkelde Smarter365 platform. Op deze manier kunnen nog meer klanten gebruik maken van de bewezen cloud-oplossingen van Eshgro. Ons volledige managementteam gaat door in de huidige rol om deze volgende stap te realiseren.”

Uitrol van moderne werkplek versnellen

Joris Dierick, CEO/CFO van Total Specific Hosting: “Eshgro heeft bewezen dat zij een sterke aanpak heeft om opdrachtgevers naar de Microsoft cloud te brengen en te versnellen middels hun Smarter365 Platform. De krachtenbundeling geeft daarnaast de andere bedrijven binnen TSH de mogelijkheid van de samenwerking te profiteren. Edwin en zijn team zijn een welkome aanvulling op ons team van ambitieuze ondernemers. Daarnaast gaat Anton Loeffen, oprichter van Eshgro, in zijn nieuwe rol als Chief Technology Officer van TSH ons bedrijf helpen de vervolgstappen naar de public cloud en de uitrol van de moderne werkplek te versnellen waardoor wij onze klanten in de toekomst nog beter kunnen bedienen.”

Hubert Verbeek, managing partner Holland Capital: “Sinds 2015 zijn wij als actieve aandeelhouder betrokken geweest bij Eshgro. Wij hebben het management actief ondersteund bij de buy-and-build en de strategische ontwikkeling van het bedrijf en zijn er trots op wat we met elkaar gerealiseerd hebben. Wij wensen het team, samen met SI, veel succes toe in deze volgende fase van groei”.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!