Floris Hulshoff Pol - 01 september 2022

Rechtszaak tegen MicroStrategy en kopstuk Michael Saylor

Rechtszaak tegen MicroStrategy en kopstuk Michael Saylor image

De Amerikaanse procureur-generaal van Washington DC, Karl Racine, beschuldigt MicroStrategy topman Michael Saylor van het ontduiken van meer dan 25 miljoen dollar aan districtsbelastingen. Er is een rechtszaak aangespannen.

Ook MicroStrategy, een BI-specialist, zou Saylor geholpen hebben om belastingen te ontduiken aldus Racine. MicroStrategy bestrijdt de beschuldigingen en zal zich verweren.

Saylor zou in Florida te wonen, waar geen inkomstenbelasting wordt geheven, terwijl hij volgens de rechtszaak in verschillende huizen in de buurt van DC zou wonen.

Michael Saylor heeft sinds begin agustus de nieuwe rol van uitvoerend voorzitter op zich nemen en Phong Le, de president van het bedrijf, dient als de nieuwe Chief Executive Officer van het bedrijf en als lid van de raad van bestuur. Saylor blijft de voorzitter van de raad van bestuur en een executive officer van de onderneming.

Michael Saylor heeft gediend als Chief Executive Officer en Voorzitter van de Raad van Bestuur sinds hij MicroStrategy in 1989 oprichtte en in 1998 naar de beurs bracht. Onder leiding van Saylor is MicroStrategy een grote speler geworden op het gebied van business intelligence.

 

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!