Witold Kepinski - 03 september 2022

NTT DATA versterkt SAP expertise door belang in Natuvion Group

NTT DATA versterkt SAP expertise door belang in Natuvion Group image

NTT DATA Business Solutions AG, een wereldwijd SAP-adviesbureau, verwerft de meerderheid in de Natuvion Group, Walldorf. Natuvion is een SAP Data Transformation Partner die wereldwijd gerespecteerd wordt. Via haar internationale netwerk van kantoren en dochterondernemingen ondersteunt de Natuvion Group bedrijven bij het verplaatsen van bedrijfskritische data en processen naar moderne IT-platforms en -systemen, geautomatiseerd met behulp van in-house ontwikkelde softwaretools. Hierdoor kunnen de klanten van Natuvion zo snel mogelijk gebruik maken van geavanceerde, innovatieve IT-platforms. De typische Natuvion "moving services" omvatten gegevensmigratie, -transformatie en -integratie, evenals verbetering van de gegevenskwaliteit, gegevenspensionering en gegevensbescherming.

De twee bedrijven werken al enkele jaren als partners samen. De Natuvion Group en NTT DATA Business Solutions bundelen sinds 2020 de kennis en knowhow die nodig zijn om uitdagende SAP S/4HANA-transformatieprojecten te implementeren.

"Door een meerderheidsbelang in Natuvion te verwerven, verdiepen we de succesvolle samenwerking tussen de twee bedrijven en versterken we onze leidende marktpositie op het gebied van cloudmigratie wereldwijd", zegt Norbert Rotter, CEO van NTT DATA Business Solutions AG en SVP van NTT DATA Corporatie,Tokio. "Natuvion's producten met betrekking tot datatransformatie in het bijzonder en hun industriële knowhow, vooral in de energie- en nutssector, zullen nieuw gezamenlijk groeipotentieel openen."

De Natuvion Group werd in 2014 in Walldorf opgericht en in de daaropvolgende jaren internationaal uitgebreid. Tegenwoordig heeft het bedrijf meer dan 250 medewerkers in dienst op negen locaties in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Slowakije, de VS en Australië. Het door de eigenaar geleide bedrijf beschikt over uitgebreide knowhow op het gebied van complexe, internationale transformatieprojecten en diepgaande procesexpertise in diverse industrieën.

"Klanten over de hele wereld blijven investeren in SAP-technologieën zoals SAP S/4HANA en SAP-cloudoplossingen. Het soort migratie vereist veel ervaring. De exclusieve relevante transformatiekennis van onze nieuwe collega's en de corporate cultuur past heel goed bij ons. We zullen de automatiseringsoplossingen van Natuvion wereldwijd op de markt brengen en beschikbaar stellen binnen de NTT/NTT DATA-groep", voegt Norbert Rotter toe.

S/4HANA

De Natuvion Group maakt deel uit van een wereldwijd toonaangevende exclusieve groep van transformatie-experts die onder leiding van SAP opereren. De vier partners van de SAP-werkgroep "S/4HANA "Selective Data Transition Engagement" definiëren samen standaarden, procedures en processen voor de migratie naar SAP S/4HANA. De ontwikkelde methoden automatiseren deze complexe processen en stellen de klanten van de Natuvion Group in staat om migraties te beheren en herstructureringsprojecten probleemloos en met vrijwel geen verstoring van de bedrijfsvoering. Dit geldt met name voor carve-in en carve-out-processen in de loop van fusies en overnames. In deze gevallen moeten IT-landschappen worden aangepast om bedrijven in staat te stellen te fuseren of systemen en gegevens zo snel mogelijk splitsen.

"Niet alleen is onze samenwerking tot nu toe zeer succesvol geweest, alle betrokkenen hebben er ook enorm van genoten. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we een gezamenlijke groeistrategie nastreven", zegt Patric Dahse , medeoprichter en mede-CEO van de Natuvion Groep.

"Europese kernmarkten, waaronder Duitsland , hebben een grote SAP S/4HANA-cloudmarkt. Onze Natuvion Transformation Study 2022 bevestigt wat de meeste mensen al weten. Er is al een tekort aan consultants met de relevante knowhow om het grote aantal migraties te beheren naar SAP S/4HANA. Met NTT DATA Business Solutions zijn we nu in een uitstekende positie om zeer effectief te kunnen voldoen aan de sterke marktvraag naar migraties naar SAP S/4HANA en nieuwe digitale platforms. Door hand in hand samen te werken met een van de internationaal meest succesvolle IT-merken, zullen we onze competenties optimaal kunnen inzetten en onze medewerkers een breder scala aan carrièremogelijkheden kunnen bieden in een internationale omgeving. We kijken er enorm naar uit", voegt Holger Strotmann toe, Mede-oprichter en mede-CEO van de Natuvion Group.

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 SLTN Vierkant
Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!