Floris Hulshoff Pol - 03 september 2022

NETGEAR toon nieuwe AV-over-IP-producten op IBC

NETGEAR toon nieuwe AV-over-IP-producten op IBC image

NETGEAR, speler op het gebied van netwerkproducten voor consumenten, bedrijven en serviceproviders, toont drie nieuwe AV-over-IP-producten op de jaarlijkse International Broadcasting Convention beurs in Amsterdam op stand 1.C16, van 9 tot 12 september.

Op de media- en entertainmentbeurs zal IBC 2022 de toonaangevende technologische innovaties en aanbieders van oplossingen onder de aandacht brengen. NETGEAR demonstreert haar volledige serie AV-switches, waaronder de 1G M4250 serie, 1G en 10G M4300 serie, en 100G M4500 serie. Als onderdeel van het evenement zullen lokale NETGEAR-vertegenwoordigers uit EMEA-landen en NETGEAR's Pro AV Design Team aanwezig zijn om NETGEAR AV-oplossingen te laten zien, hands-on advies te geven en aanbevelingen te doen voor implementaties.

Op de beurs worden onder andere de volgende producten tentoongesteld:

De nieuwe NETGEAR Engage Controller applicatie, die een vervolg is op het succes van de baanbrekende grafische gebruikersinterface (GUI) voor AV in de M4250-serie managed switches. De applicatie biedt een krachtig centraal beheer van M4250- en M4300-switches die worden gebruikt in AV-netwerken.

De Engage Controller biedt een eenvoudige, AV-vriendelijke, op een template gebaseerde benadering van switch configuraties. Deze efficiënte workflow stelt AV-integratoren en installateurs in staat om direct in projecten te duiken met het vertrouwen dat alle netwerkinstellingen correct zijn voor hun AV-toepassing. Dit voorkomt de moeilijke leercurve en omslachtige setup die normaal gesproken gepaard gaan met netwerk switch configuraties.

Deze nieuwe standalone software-oplossing zal gratis beschikbaar zijn voor Windows en Mac. De lichtgewichte applicatie kan worden uitgevoerd via een USB-stick en maakt het configureren van switches voor AV-over-IP een fluitje van een cent.

De nieuwe M4250 Desktop Modellen

Naast de nieuwe NETGEAR Engage Controller zijn er twee nieuwe toevoegingen aan het M4250-portfolio - compacte en desktop M4250-modellen. Sinds de lancering heeft de M4250 AV Line van managed switches de Pro AV-industriebenchmarks opnieuw gedefinieerd, dankzij het AV-georiënteerde ontwerp, de unieke AV GUI en dezelfde out-of-the-box functionaliteit als de populaire M4300 en M4500 switches. Van vergaderzalen tot digitale signalisaties, de nieuwe M4250 desktopmodellen zijn klein genoeg om achter een monitor of onder een vergaderzaaltafel te passen en bieden volledige functionaliteit in een compacte vormfactor met de kracht die nodig is voor gecompliceerde installaties.

Aanvullende productspecificaties:

De nieuwe M4250-9G1F-PoE+ (GSM4210PD), gericht op audio-installaties, is ventilatorloos en wordt geleverd met 8x 1G PoE+ poorten en nog een 1G standaard poort samen met 1x SFP-poort voor up links.

Het bijbehorende model M4250-8G2XF-PoE+ (GSM4210PX) heeft verstelbare ventilatoren en 8x 1G PoE+ poorten met een extra 2x SFP+ poorten voor hogere bandbreedte up links die nodig zijn in video-installaties.

"NETGEAR is zich bewust van de evolutie die plaatsvindt in de Pro AV-wereld en met name van de vooruitgang in AV-over-IP-installaties die de mogelijkheden in onze branche veranderen", zegt Laurent Masia, director of product line management voor managed switches bij NETGEAR. "Het nieuwste voorbeeld van onze toewijding aan deze ruimte is een combinatie van deze nieuwe producten die onze managed switch-productlijn verder verbeteren en een geheel nieuwe manier van switchconfiguratie implementeren, uitsluitend ontworpen met de AV Pro in gedachten."

Pro AV-Partnerships

NETGEAR is een samenwerking aangegaan met meer dan 180 Pro AV Technology Partners. De lijst bevat de meest bekende namen in de industrie en de opkomende innovators van AV-over-IP-technologie, wat NETGEAR's betrokkenheid bij de industrie bevestigt. Nu de wereld steeds meer AV-over-IP-technologieën gaat gebruiken, werken bedrijven op het gebied van endpoints, displays, camera's en gestructureerde bekabeling samen met NETGEAR om volledige compatibiliteit te bieden door middel van uitgebreide tests en wederzijdse certificering. Producten van onze vele partners zullen ook te zien zijn, zodat we op verzoek demo's kunnen uitvoeren binnen een specifieke omgeving.

"Als je naar de switch kijkt, kun je zien dat ze AV begrijpen en dat ze een oplossing hebben ontwikkeld die voldoet aan de hoge bandbreedte-eisen voor een AV-omgeving", zegt Jatan Shah, Vice President van QSC. "NETGEAR snapt het gewoon."

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe NETGEAR Engage™ Controller zal deze maand gratis te downloaden zijn.

De M4250 desktopmodellen zullen in september ook verkrijgbaar zijn bij de grote Pro AV-distributeurs.

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 SLTN Vierkant
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!