Martijn Kregting - 12 september 2022

Weserve neemt Datacenter Groningen over

Het Hengelose Weserve heeft Datacenter Groningen overgenomen. Hiermee breidt Weserve haar diensten uit met datacenter housing en aanverwante activiteiten. Weserve legde tot nu toe de focus op de uitrol van glasvezel- en hostingdiensten.

Het bestaande netwerk van Weserve wordt gekoppeld aan Datacenter Groningen, gelegen tussen Eemshaven en de N33 (Assen). Dit netwerk bestaat uit een glasvezelring door Noord-Nederland, die meer capaciteit biedt aan het datacenter. Voor klanten binnen Datacenter Groningen betekent dit een groter netwerkbereik en hogere bandbreedtes voor internetverkeer tegen lagere kosten.

In samenwerking met Getronics heeft Datacenter Groningen de afgelopen een betrouwbaar datacenter opgebouwd, dat beschikt over moderne faciliteiten en innovatieve systemen, redundant uitgevoerd. Het datacenter is ISO 9001/27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat moet garanderen dat zaken op het gebied van kwaliteitsmanagementsystemen en informatiebeveiliging goed geregeld zijn.

Weserve is een glasvezel-provider en -operator, sinds 2003 actief in de cloud- en hostingmarkt. Sinds 2013 focust het bedrijf zich op glasvezeldiensten en voorziet het locaties van internet, televisie en telefonie op glasvezel. Naast de zakelijke markt wordt de consumentenmarkt bediend met een tweetal consumentenmerken. Weserve beheert haar eigen netwerk en hardware vanuit 25 datacenters verdeeld over Nederland.

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!