Witold Kepinski - 12 september 2022

Kaseya CEO Fred Voccola opent DattoCon en voert MSP support op

Kaseya CEO Fred Voccola opent DattoCon en voert MSP support op image

Fred Voccola, ceo van Kaseya, een leverancier van uniforme IT-beheer- en beveiligingssoftware voor managed service providers (MSP's) en middelgrote ondernemingen (MKB), heeft DattoCon persoonlijk geopend. De conferentie, die naar verwachting meer dan 2500 deelnemers zal trekken, wordt gehouden van 11 to en met 13 september in het Walter E. Washington Convention Center in Washington, DC. Er zijn ook tientallen Datto MSPs uit Nederland overgekomen. Voccola wordt tijdens het event vergezeld door andere topmanagers van Datto om de strategische richting van Datto te verwoorden en te onthullen, waaronder een groot aantal innovaties uit het 'IT Complete' aanbod, zoals de nieuwste toevoegingen aan het security portfolio dat Datto Partners aan hun klanten kunnen aanbieden.

"We zijn super enthousiast over de DattoCon van dit jaar en delen met onze partners hoeveel sterker we zijn doordat Kaseya en Datto samenkomen", aldus Voccola. "We zijn ook blij dat iedereen weer bij elkaar is voor de eerste persoonlijke DattoCon sinds de pandemie - dit zal een geweldige kans zijn om te netwerken, te leren en wat plezier te maken!"

Kaseya, dat Datto overnam voor 6,2 miljard dollar, investeert meer in Datto de komende jaren. Zo heeft Kaseya 65 nieuwe mensen in R&D afdeling aangenomen en er komen nog eens honderd experts de komende maanden erbij. Kaseya neemt ook het model van Datto over voor het ondersteunen van MSP's. De combinatie Datto en Kaseya is voor honderd procent gericht op partners en om de hele MSP community te dienen, aldus Voccola.

IT Complete

Voccola deelde verder tijdens de openingskeynote de visie achter het combineren van Datto en Kaseya en belichtte de nieuwste ontwikkelingen voor MSPs, waaronder nieuwe productinnovaties en verbeterde prijsopties voor Datto-partners. Volgens de ceo zullen de uitgaven aan MKB-technologiediensten aanzienlijk sneller groeien, dat biedt kansen, maar er zijn ook uitdagingen voor MSPs zoals toegenomen concurrentie van andere MSPs die toegewijde verkoop- en marketingteams hebben. Andere uitdagingen voor MSPs zij de stijgende loonkosten voor cloud ingenieurs, technische ondersteuning, datamanagers en cyberspecialisten. Verder kampen MSP-medewerkers met complexere services waarvoor steeds meer verschillende softwaretools moeten worden gebruikt. Voccola zegt dat daarom MSPs het beste kunnen standaardiseren op Kaseya's IT Complete-softwarestack met Datto-integraties omvat dat mogelijk wordt gemaakt met een workflow Integration Hub.

Overlap

Voccola zei verder dat Kaseya voor onbepaalde tijd overlappende producten zal blijven ondersteunen zoals de RMM toepassingen zowel Kaseya VMS als Datto RMM. Hij vindt wel dat Autotask PSA de beste keuze is voor MSPs die verder willen groeien in plaats van Kaseya BMS. De Unitrends en Spanning data protection toepassingen werden verder niet uitgelicht. Verder blijft er ook support voor Kaseya Managed SOC/RocketCyber en Datto Infocyte.

FBI perspectief

Serie-ondernemer en beïnvloeder, Gary Vaynerchuk - bekend als "GaryVee" - zal een keynote-toespraak houden die is gericht op het herkennen van trends en patronen en hoe deze markten en consumentengedrag beïnvloeden. Vaynerchuk is de voorzitter van VaynerX, CEO van Vayner Media en de maker en CEO van VeeFriends.

Gerenommeerde YouTuber en voormalig NASA-ingenieur, Mark B. Rober, zal ook het podium betreden. Rober staat bekend om zijn populairwetenschappelijke en doe-het-zelf-gadgetvideo's. Bij NASA werkte hij aan de Curiosity-rover en werkte hij ook enige tijd bij Apple als productontwerper.

Daarnaast geeft Kaseya Chief Information Security Officer Jason Manar een keynote over het 'Bedreigingslandschap vanuit een FBI-perspectief'.

Managed SOC

Deelnemers krijgen een "sneak peek" van meerdere geplande innovaties, waaronder de Datto Managed SOC, mogelijk gemaakt door RocketCyber, en enkele nieuwe oplossingen, zoals Datto EDR, en Datto Secure Edge, een SASE-aanbod. Met deze oplossingen kunnen gebruikers overal veilig verbinding maken en toegang krijgen tot gevoelige gegevens in de cloud.

BCDR en IT Glue

Daarnaast heeft Kaseya gewerkt om nieuwe producten van de Datto-acquisitie commercieel te integreren, met de meest recente technische integraties, zoals Datto BCDR en IT Glue, waardoor de efficiëntie van technici kan worden verhoogd, aldus Kaseya.

Andere aankondigingen zullen gebruikers helpen het meeste uit IT Complete te halen. Met nieuwe modules, waaronder de nieuwe Network Suite, en zeven nieuwe integraties tussen Kaseya- en Datto-producten alleen al in het laatste kwartaal, zullen gebruikers meer innovaties zien in producten waarin ze al hebben geïnvesteerd.

Bovendien wordt Kaseya One slimmer – met 30 nieuwe Cooper Insights binnen Datto-producten sinds de overname, zodat technici kunnen leren hoe ze hun producten effectiever kunnen gebruiken.

IT Documentation

De langverwachte DattoCon-productupdate is ook terug. Productleiders in de verenigde continuïteits-, beveiligings-, RMM-, PSA-, netwerk- en nieuwe IT-documentatie suites van het bedrijf zullen de nieuwste productontwikkelingen en aankondigingen delen.

Partner Programma investering

Verder wordt Datto's Global Partner Program aanzienlijk uitgebreid en biedt nog meer partners de mogelijkheid om deel te nemen aan het MSP-groeigerichte programma. Dit omvat een toename van meer dan 300% van de support middelen voor het programma, waardoor meer hulp bij de planning en uitvoering van evenementen mogelijk is, evenals meer dan een verdubbeling van de marketing development funds (MDF) die beschikbaar zijn voor partners om hen direct te helpen bij de groei van hun bedrijf.

Hoogtepunten van het evenement & Track Pathways

De sessie, Datto Cybersecurity Insights: Datto Threat Intelligence Unveiled, geeft een kijkje in het nieuwe Threat Intelligence-team van Datto en hoe zij MSP's ondersteunen. De toekomst van Autotask PSA en Datto Commerce zal een overzicht geven van aankomende innovaties dankzij nieuwe Kaseya-integraties, de volgende Autotask PSA-release en andere nieuwe ontwikkelingen.

State of the MSP Channel

Daarnaast zullen de resultaten van het rapport State of the MSP Channel in 2022 worden onthuld. Insights in Action: 2022 State of the MSP Channel analyseert de nieuwste trends die van invloed zijn op MSP's. Waardevolle informatie over groeimogelijkheden, winstgevende producten en wat te verwachten in 2023 zal deel uitmaken van de presentatie.

virtual Chief Security Officer -vCSO

Deelnemers kunnen ook deelnemen aan verschillende leermogelijkheden, van bootcamps en track-pathways tot peer-forums en breakouts. Galactic Advisors, de Diamond Keynote, zal een eenvoudig, schaalbaar vCSO-aanbod (virtual Chief Security Officer) bespreken om de winst van MSP's te laten groeien en tegelijkertijd de aansprakelijkheid te verminderen. Een virtuele Chief Security Officer is ideaal voor bedrijven die de kosten van een fulltime interne CSO niet kunnen rechtvaardigen, maar toch de kennis van een beveiligingsexpert moeten benutten, aldus Kaseya.

Door: Witold Kepinski

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!