Floris Hulshoff Pol - 14 september 2022

SAP tweakt SuccessFactors Human Experience Management

SAP tweakt SuccessFactors Human Experience Management image

SAP heeft tijdens het SuccessConnect- evenementnieuwe verbeteringen aangekondigd voor de basis van de SAP SuccessFactors Human Experience Management (HXM) Suite om een slimmere manier te creëren voor organisaties om een geïntegreerde strategie voor talentontwikkeling uit te voeren en een toekomstbestendige arbeidskrachten.

Organisaties gedijen als hun mensen betrokken zijn bij hun loopbaan, goed geschoold zijn, afgestemd zijn op de juiste kansen en het gevoel hebben erbij te horen. Veel organisaties worstelen echter om een holistisch beeld te krijgen van de vaardigheden die aanwezig zijn binnen hun personeelsbestand of de ambities van hun mensen. De nieuwste ontwikkelingen in de SAP SuccessFactors HXM Suite brengen data, machine learning en kunstmatige intelligentie (AI) samen om organisaties een beter inzicht te geven in de mogelijkheden binnen hun personeelsbestand en bruikbare talentintelligentie om hun mensen af te stemmen op de behoeften van de organisatie.

De volgende verbeteringen zullen beschikbaar zijn in de tweede helft van 2022:

Skills-ontologie maakt gebruik van machine learning en automatisering om continu de vaardigheden van een werknemer te identificeren op basis van hun rol, verantwoordelijkheden, ervaringen en prestaties, waardoor een holistisch beeld ontstaat van de vaardigheden van een organisatie op wereldschaal.

Het groeiportfolio is een dynamische bibliotheek van werknemerskenmerken, waaronder vaardigheden, sterke punten, werkstijlen, passies en ambities, waardoor het hele zelfmodel tot leven komt.

Dynamische teams is een nieuwe mogelijkheid waarmee organisaties de resultaten van teams kunnen creëren, volgen, meten en optimaliseren die verder gaan dan traditionele hiërarchieën. Organisaties die de SAP SuccessFactors Performance & Goals -oplossing gebruiken, kunnen objectieve sleutelresultaten (OKR's) toevoegen aan dynamische teams om de voortgang bij te houden en het succes te meten. Bovendien worden werknemers en dynamische teams gematcht op basis van wat mensen weten, niet wie ze kennen, met behulp van machine learning en AI binnen de SAP SuccessFactors Opportunity Marketplace - oplossing om persoonlijke groei rechtvaardiger te maken.

Samen met SAP SuccessFactors Opportunity Marketplace leveren deze innovaties de intelligentie en het aanpassingsvermogen die nodig zijn om meer geschoolde, flexibele en rechtvaardige arbeidskrachten op te bouwen. Groeiportfolio en ontologie van vaardigheden bieden talentintelligentie om aanbevelingen te individualiseren binnen SAP SuccessFactors Opportunity Marketplace die een afspiegeling zijn van het hele zelf van elke persoon, niet alleen van hun vaardigheden. De introductie van dynamische teams doorbreekt traditionele structuren om werk te ondersteunen op basis van vaardigheden in plaats van functiebeschrijvingen - waardoor organisaties diverse teams kunnen bouwen die betere resultaten kunnen behalen en tegelijkertijd de loopbaangroei en persoonlijke ontwikkeling versnellen door praktische ervaringen.

"Voortbouwend op ons erfgoed in talentmanagement, herdenken we hoe organisaties hun mensen beheren en ontwikkelen om te voldoen aan de nieuwe eisen van de toekomst van werk", zegt Meg Bear, president en chief product officer van SAP SuccessFactors. "Als mensen de kans krijgen om te werken aan datgene waar ze gepassioneerd over zijn, zijn ze meer betrokken, presteren ze op een hoger niveau en zetten ze de organisatie onder druk om buitensporige bedrijfsresultaten te leveren."

“SAP heeft een systeem gecreëerd voor het managen van de organisatie van de toekomst, vandaag”, zegt Josh Bersin, wereldwijde industrie-analist. "De nieuwe architectuur en mogelijkheden in SAP SuccessFactors vertegenwoordigen een enorme sprong voorwaarts in het leveren van wat organisaties nodig hebben om hun mensen en teams te beheren, te laten groeien en mogelijk te maken."

Door de talentintelligentie en groeiversnelling van deze nieuwe innovaties te integreren met de cruciale HR-applicaties van de SAP SuccessFactors HXM Suite, ontstaat een compleet talentontwikkelingssysteem dat speciaal is ontwikkeld voor organisaties om toekomstbestendige, duurzame arbeidskrachten te helpen creëren.

Om talentontwikkeling duurzaam en impactvol te laten zijn, moeten organisaties een gevoel van verbondenheid bevorderen. Mensen in staat stellen om met hun hele zelf aan het werk te gaan, begint met identiteit. Gebruikers van SAP SuccessFactors kunnen nu hun gekozen naam en persoonlijke voornaamwoorden aangeven op hun openbare profiel, zodat ze zelf kunnen bepalen hoe ze op het werk verschijnen en als hun ware zelf worden herkend.

Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10 SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!