Wouter Hoeffnagel - 15 september 2022

Alphabet en Facebook krijgen miljoenenboetes in Zuid-Korea

Alphabet en Facebook krijgen miljoenenboetes in Zuid-Korea image

Google-moederbedrijf Alphabet en Facebook krijgen in Zuid-Korea beide miljoenenboetes opgelegd. De partijen zouden zich niet aan de privacywetgeving in het Aziatische land hebben gehouden.

Beide partijen hebben volgens de Personal Information Protection Commission (PIPC) gebruikers onvoldoende geïnformeerd over de wijze waarop hun data worden verzameld en geanalyseerd. Zo brengen de platforms onder meer de interesses van gebruikers in kaart met het oog op gepersonaliseerde advertenties. PIPC legt Alphabet een boete van 69,2 miljard won, omgerekend bijna 50 miljoen euro, op. Meta krijgt een boete van 30,8 miljoen won, omgerekend ruim 22 miljoen euro.

Alphabet meldt in een reactie aan Reuters zich niet in het oordeel van de PIPC te kunnen vinden. Het bedrijf meldt de schriftelijke beslissing te analyseren zodra deze met het bedrijf is gedeeld. Meta zegt in een reactie ervan overtuigd te zijn wel in overeenstemming met de Zuid-Koreaanse wet te handelen. Het bedrijf overweegt dan ook in beroep te gaan tegen de boete.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!