Wouter Hoeffnagel - 16 september 2022

Het CBS kiest VMware Cloud Foundation voor modernisatie van IT-stack

Het CBS kiest VMware Cloud Foundation voor modernisatie van IT-stack image

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) selecteert VMware voor het moderniseren van de IT-stack op basis van VMware Cloud Foundation. Het CBS stapt daarmee over op een multi-cloud-aanpak. Door de compute- en storage-componenten van VMware Cloud Foundation beschikt het CBS nu over dezelfde basis over de gehele IT-stack.

Het CBS levert met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. De kennisorganisatie voedt daarmee het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming in Nederland. Om de kwaliteit van deze gegevens, de snelheid van de verwerking daarvan en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen, past het CBS voortdurend nieuwe technologieën toe.

Digitaal fundament

Het datacenter is het digitale fundament voor alle activiteiten van het CBS en blijft toekomstbestendig met VMware Cloud Foundation. Deze oplossing biedt een complete set van beveiligde software-defined services voor compute-, opslag-, netwerk-, veiligheids- en cloud-beheer. VMware Cloud Foundation ondersteunt het CBS op de weg naar de hybrid cloud. Het is een geïntegreerde oplossing die onder meer is voorzien van ingebouwd geautomatiseerd levenscyclusbeheer. De oplossing biedt een consistente, betrouwbare infrastructuur voor private en public clouds, en vergroot zo de wendbaarheid en flexibiliteit van de organisatie.

Met hulp van VMware en implementatiepartner ITQ werd in minder dan acht maanden tijd een software-defined datacenter ingericht. “De vervanging en uitbreiding van ons IT-beheer biedt niet alleen meer capaciteit en performance, ook de schaalbaarheid is flink toegenomen. De software van VMware maakt ons minder afhankelijk van hardware en zorgt dat we snel en veilig kunnen blijven werken en opschalen”, zegt Bas van Essen, Directeur IT bij het CBS.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 SLTN Vierkant
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!