Witold Kepinski - 21 september 2022

Zendesk defintief in handen van Hellman & Friedman en Permira

Zendesk defintief in handen van Hellman & Friedman en Permira image

Zendesk heeft aangekondigd dat zijn aandeelhouders hebben gestemd voor de goedkeuring van de overeenkomst en het fusieplan waarbij Zendesk wordt overgenomen door een consortium geleid door Hellman & Friedman en Permira voor 77,50 dollar per aandeel in contanten, in totaal voor een dikke tien miljard dollar.

"De stem van onze aandeelhouders van vandaag bevestigt onze overtuiging dat deze transactie onmiddellijke waarde zal opleveren voor onze aandeelhouders en superieure oplossingen voor onze klanten", aldus Mikkel Svane, CEO en oprichter van Zendesk. "We danken onze aandeelhouders voor hun steun en zijn verheugd om onze focus nu te verleggen naar de belangrijke volgende stappen in de richting van het voltooien van de transactie."

Onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden zal de voorgenomen transactie naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar worden afgerond. De definitieve stemresultaten van de speciale vergadering zullen worden uiteengezet in een formulier 8-K dat wordt ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission na certificering door de verkiezingsinspecteur van Zendesk.

Adviseurs

Qatalyst Partners en Goldman Sachs & Co. LLC treden in verband met de transactie op als financieel adviseurs voor Zendesk. Wachtell, Lipton, Rosen & Katz treedt op als juridisch adviseur van Zendesk.

Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023 SLTN Vierkant
ALSO CTV BW 30-05-2023 t/m 06-03-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!