Wouter Hoeffnagel - 29 september 2022

ProcessMaker neemt Doculayer over

ProcessMaker neemt Doculayer over image

De Nederlandse leverancier van Intelligente Document Processing (IDP) software voor het analyseren en geautomatiseerd verwerken van documentstromen op basis van AI-technologie Doculayer is overgenomen door ProcessMaker. Dit Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in digitale bedrijfstransformatie en procesmanagement.

ProcessMaker voegt met de overname van Doculayer geavanceerde Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML)-technologie toe aan zijn business process management portfolio. Het bedrijf breidt hiermee zijn overkoepelende benadering van procesmanagement en -automatisering verder uit. Hiermee kunnen organisaties die zich richten op operational excellence, het voldoen aan wet- en regelgeving en digitale transformatie-initiatieven hun processen verder verbeteren, automatiseringsbeslissingen versnellen en hun bedrijfsresultaat verhogen.

Documenten classificeren

Volgens een brancheanalist verspillen bedrijven van gemiddeld 1.000 werknemers elk jaar 3,1 miljoen dollar bij het zoeken naar gegevens in interne databronnen. Doculayer gebruikt AI en ML om documenten te classificeren en er betekenis uit te halen. Doculayer kan niet alleen gestructureerde gegevens uit formulieren en tabellen verwerken, maar ook uit volledig ongestructureerde data zoals afbeeldingen, chats, e-mails en meer.

Richard Smit, oprichter en CTO van Doculayer: “Veel complexe processen werken niet efficiënt. Dat komt omdat belangrijke gegevens vaak ongestructureerd zijn en ‘vastzitten’ in moeilijk te gebruiken formaten. Zodra deze gegevens worden ontsloten en intelligent worden geïnterpreteerd, worden bestaande processen veel efficiënter. Intelligente documentverwerking voegt dan ook veel waarde toe aan procesverbetering, maar het is slechts een stukje van de puzzel. Met de overname van Doculayer maakt ProcessMaker dat plaatje nu compleet. Door intelligentie uit documenten toe te voegen aan hun platform voor procesmodellering, management en automatisering ontstaat een complete visie op procesverbetering. Daarmee kunnen de moeilijkste procesuitdagingen van bedrijven nu nog beter worden aangegaan.”

Complexe procesen automatiseren

“Bij ProcessMaker bouwen we low-code tools en oplossingen waarmee onze klanten complexe processen kunnen automatiseren die echte toegevoegde waarde leveren aan hun bedrijf," zegt Brian Reale, CEO van ProcessMaker. “Veel van onze klanten hebben nog steeds te maken met efficiëntieproblemen rond de verwerking van hun documenten, afbeeldingen en e-mails. Daardoor kunnen ze ondanks automatisering niet efficiënter opereren. Doculayer lost dit probleem op. Het bedrijf heeft meer dan 500 miljoen documenten verwerkt voor enkele van 's werelds grootste merken en beschikt over tientallen use cases van zeer complexe processen. We zijn dan ook erg blij de experts van het Doculayer-team te mogen verwelkomen. Samen kunnen we verdere innovatie in de wereld van procesautomatisering teweeg brengen,” aldus Brian Reale.

ProcessMaker is een low-code oplossing voor procesautomatisering die gebruikt wordt door de grootste bedrijven ter wereld, met name in het bankwezen, het hoger onderwijs en bij productiebedrijven. Het bedrijf integreert de Doculayer-oplossing met hun Business Process Management (BPM)-platform. Ook wil het de verdere ontwikkeling van de Doculayer-oplossing versnellen. Zo kan ProcessMaker het groeiende wereldwijde klantenbestand nog beter van dienst zijn.

De overname gaat per direct in. Financiële details rond de overname zijn niet bekendgemaakt

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!