Witold Kepinski - 12 oktober 2022

Meta lanceert Quest Pro en werkt nauwer samen met Microsoft & Accenture

Meta lanceert Quest Pro en werkt nauwer samen met Microsoft & Accenture image

Tijdens Meta's jaarlijkse Connect conferentie heeft Mark Zuckerberg officieel Meta Quest Pro aangekondigd, Meta's nieuwe high-end en geavanceerde VR-headset. Daarnaast heeft Mark Zuckerberg tijdens het virtuele event stilgestaan bij de vooruitgang die Meta afgelopen jaar heeft geboekt en hoe hun visie op de metaverse zich heeft ontwikkelt.

Zo zei hij bijvoorbeeld dat "de metaverse niet door één bedrijf alleen zal worden gebouwd", waarna hij Microsoft Chairman and CEO Satya Nadella, en Accenture Chair en CEO Julie Sweet op het podium verwelkomde om de samenwerking tussen de bedrijven aan te kondigen om de 'future of work' vorm te geven.

De belangrijkste updates van Connect staan hieronder voor je samengevat:

Meta Quest Pro is de nieuwe high-end geavanceerde VR-headset van Meta. Deze zal vanaf 25 oktober te koop zijn voor € 1.799,99, inclusief headset, Meta Quest Touch Pro controllers, stylus tips, gedeeltelijke licht blokkering en een oplaaddock.

Meta Quest Pro is de eerste in Meta's nieuwe high-end lijn van apparaten en zit vol innovatieve functies zoals high-res sensoren voor robuuste mixed reality-ervaringen, heldere LCD-schermen voor scherpe beelden en een nieuw en slank ontwerp. Daarnaast helpen eye-tracking en Natural Facial Expressions om je avatar in VR je natuurlijker te weerspiegelen.

Partnerships

De metaverse wordt niet door één bedrijf gebouwd. Mark Zuckerberg werd bijgestaan door Satya Nadella, voorzitter en CEO van Microsoft, en Julie Sweet, voorzitter en CEO van Accenture. Door het bundelen van de krachten wordt er versneld gebouwd aan de manier van werken van de toekomst.

Dankzij de samenwerking met Microsoft wil Meta de productiviteitstools van Microsoft naar Meta Quest-apparaten en Meta-werkervaringen te brengen. Dit omvat Microsoft Teams immersive meeting experiences voor Meta Quest, Microsoft Windows 365 voor Meta Quest, Microsoft 365 app experiences voor Quest, een Microsoft Teams/Workrooms integratie, Meta Avatars in Microsoft Teams, en Microsoft Intune en Azure Active Directory ondersteuning voor Quest. Daarmee toont Meta dat de Meta Quest Pro ook werd ontwikkeld met het oog op werkgerelateerd gebruik.

De samenwerking met Accenture helpt bedrijven om de hardware en software van Meta, geïntegreerd met Microsoft-technologie, te gebruiken zodat bedrijven hun mensen sneller kunnen laten kennismaken met de toekomstige manier van werken.

Daarnaast kondigde Meta ook nog een aantal andere werkgerelateerde updates aan:

Quest for Business komt er volgend jaar aan. Dit is Meta’s abonnement bundel voor Meta Quest 2 en Meta Quest Pro, die essentiële beheerfuncties bevat zoals apparaat- en app-beheer.

Er komt een reeks nieuwe functies aan voor Horizon Workrooms, de VR-ruimte voor teams om met elkaar in contact te komen en samen te werken. De nieuwe functies omvatten meer expressieve avatars, breakout groepen met ruimtelijke audio, sticky notes voor het whiteboard, een nieuwe stylus controller tip om duidelijker te schrijven en een persoonlijk kantoor voor individuele productiviteit waar je toegang hebt tot grote virtuele schermen en gebruik kunt maken van de full-color passthrough modus.

Op lange termijn hoopt Meta ‘Magic Room’ te lanceren, een Zoom-integratie en 3D-model review.

VR

Naast deze aankondigingen van innovatie en samenwerkingen heeft Meta ook details gedeeld over de vooruitgang die ze zien in een groeiend en evoluerend VR-ecosysteem:

Tot nu toe is er meer dan 1,5 miljard dollar uitgegeven aan games en apps in de Meta Quest Store. Meta heeft daarbij een groot aantal nieuwe games en fitness ervaringen bekend gemaakt.

Binnen het kader van de toekomst voor Horizon Worlds werkt Meta samen met het YouTube VR-team aan nieuwe sociale innovaties.

Later dit jaar wordt de Avatar Store in VR gelanceerd.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!