Floris Hulshoff Pol - 12 oktober 2022

Dell Technologies edge aanbod verrijkt met Project Frontier software platform

Dell Technologies edge aanbod verrijkt met Project Frontier software platform image

Dell Technologies introduceert Project Frontier. Dit biedt een edge operations-softwareplatform, geïntegreerd met het edge-portfolio van Dell, zodat klanten edge-applicaties en -infrastructuur veiliger kunnen beheren en orkestreren, voor implementaties op wereldwijde schaal.

Naarmate meer organisaties data bij de bron willen beheren en beveiligen, maar beperkte IT-ondersteuning hebben om dit te doen, neemt de complexiteit van edge operations – van fabriekshallen en winkels tot afgelegen windturbines – toe. Volgens een onderzoek van IDC uit 2022 zegt 42% van de organisaties dat het samenstellen van een volledige edge-oplossing het meest uitdagende aspect van edge-implementaties is [1]. Nu de hoeveelheid gegenereerde data jaarlijks negen keer zo groot wordt en naar verwachting in 2062 221 exabytes zal bereiken [2], moeten organisaties op een eenvoudige en effectieve manier het diverse ecosysteem van edge-technologieën kunnen beheren en beveiligen.

“We zien het aantal applicaties dat aan de edge draait exponentieel toenemen, waardoor edge ‘the next frontier’ van bedrijfstransformatie wordt – waar apparaten, infrastructuur en data samenkomen om op schaal realtime inzichten te bieden”, zegt Gil Shneorson, senior vice president of edge solutions, Dell Technologies. “Deze groei brengt complexiteit met zich mee. Het is niet haalbaar om op elke edge-locatie IT-personeel in te zetten. Onze tientallen jaren aan edge-ervaring gecombineerd met onze nieuwe oplossingen helpen klanten hun edge te vereenvoudigen en hun data te stroomlijnen om inzichten te krijgen – van fabrieksveiligheid tot de snelheid en precisies van patiëntenzorg in ziekenhuizen – en ze hebben meer keuze in de manier waarop ze hun edge- en multicloud-technologieën realiseren.”

Klanten kunnen het volgende verwachten van het Project Frontier edge operations-softwareplatform:

Zelf softwareapplicaties, IoT-frameworks, operationele technologieën (OT), multicloud-omgevingen en toekomstige technologieën kiezen, ondersteund door een open design dat bestaande en nieuwe zakelijke edge-use cases zal consolideren.

Beveiliging op basis van zero trust van edge-applicaties, -data en -infrastructuur, van design tot implementatie, ondersteund door end-to-end beveiligingsmaatregelen in de supply chain.

Grotere efficiëntie en betrouwbaarheid van end-to-end edge operations dankzij gecentraliseerd beheer, zero-touch implementatie en veilige onboarding van apparaten.

Minimale behoefte aan IT-expertise op het gebied van automatisering om edge-implementaties en operations op duizenden edge-locaties te stroomlijnen.

Integratie van edge compute- en storagehardware met workloads voor gebruiksgemak en meer beveiliging.

Wereldwijde plannings- en ondersteuningsdiensten in 170 landen om te helpen edge-implementaties te ontwerpen en een roadmap te maken voor het schalen van de edge-infrastructuur van klanten om aan de nieuwe vraag te voldoen.

Dell Technologies is een van ‘s werelds meest toonaangevende technologiefabrikanten en beheert een van de grootste wereldwijde supply chains. Dell is van plan het edge-platform in te zetten om de efficiëntie van de productielijn te verhogen. Dit door operations te vereenvoudigen, kritieke data van de productievloer op een veilige manier te verbinden met de IT-infrastructuur, en realtime rapportage van automatiseringsdata mogelijk te maken. Daarnaast werkt Dell in het Dell Edge Design Program samen met klanten om Project Frontier te helpen ontwerpen en vormgeven zodat het voldoet aan hun specifieke behoeften.

“Dell Technologies en Atos werken al lang samen om organisaties meer waarde te bieden door hen te helpen het volledige potentieel van hun data te realiseren”, zegt Arnaud Langer, Global Edge en IoT senior product director bij Atos. “We kijken ernaar uit om samen te werken aan nieuwe edge-innovaties die organisaties helpen hun edge aanzienlijk te vereenvoudigen en beveiligen en tegelijkertijd de bedrijfsresultaten te verbeteren.”

Innovaties in het infrastructuur- en end-user-portfolio van Dell vereenvoudigen edge-implementaties

Door Project Frontier breidt Dell zijn huidige edge-portfolio uit om organisaties te helpen hun edge-implementaties te schalen en beheren.

Edge-analyse en operations: Fabrikanten kunnen complexiteit wegnemen en de implementatie van edge-applicaties stroomlijnen met een verbeterde Dell Validated Design for Manufacturing Edge. De oplossing bevat nu nieuwe door Dell gevalideerde partnerapplicaties om geavanceerde edge-use cases te ondersteunen en fabrieksprocessen en -efficiëntie te verbeteren, terwijl afval en het gebruik van grondstoffen worden verminderd voor duurzamere operations. Claroty biedt bijvoorbeeld asset discovery, netwerkbescherming, threat detection en vulnerability en risk management voor cyber-fysieke systemen. Cognex machine vision helpt de productiekwaliteit en -prestaties te verbeteren door defecten te elimineren en montage- en trackinginformatie tijdens het productieproces te verifiëren. Telit automatiseert het verzamelen en beheren van data van sensoren, apparaten, machines en fabrieken met zijn IoT-platform. XMPro creëert composable digital twins van fabrieksoperations om fabrikanten te helpen tijd en materialen te besparen tijdens het fabrieksproces. Fabrikanten kunnen snel reageren op veranderingen in de vraag en herconfigureerbare productielijnen creëren dankzij Dell’s private 5G-mogelijkheden.

Edge-compute en -analyse: De Dell PowerEdge XR4000 is de kortste server uit de Dell PowerEdge-familie, hij is ongeveer zo groot als een schoenendoos. De XR4000 is 60% korter dan traditionele datacenterservers en dankzij de vele montagemogelijkheden kan hij in een rack, aan muren of plafonds worden geïnstalleerd, waardoor kostbare vloerruimte vrij blijft. De multi-node, 2U chassis-server functioneert ook onder onvoorspelbare omstandigheden zoals hittegolven en stroomuitval. De XR4000 is klein, maar het is een high-performance server die een breed scala aan edge-workloads kan ondersteunen en hij is ontworpen met Intel Xeon D-processors met multi-operating system, evenals optionele GPU-ondersteuning. De XR4000 is verkrijgbaar met de Dell Validated Design for Manufacturing Edge en maakt nieuwe Dell VxRail rugged modular nodes mogelijk, die high performance en schaalbaarheid leveren op locaties met hoge latentie en lage bandbreedte.

Edge-dataverzameling: De Dell Latitude 7230 Rugged Extreme-tablet is gebouwd om te functioneren in de meest veeleisende edge-locaties. Het is de lichtste [3], krachtigste [4] 12-inch fully-rugged tablet in de branche. Deze tablet is ontworpen om te functioneren in extreme koude en warme omgevingen en biedt maximale bescherming tegen stof, vuil en water – ideaal voor eerstehulpverleners en buitenomgevingen. Nieuwe WiFi 6E-mogelijkheden [5] met dual-band-ondersteuning zorgen voor een betrouwbare connectiviteit, Intel Core-processors van de 12e generatie leveren krachtige prestaties, en geïntegreerde functies zoals scanners, GPS-modules en smartcardlezers verhogen de productiviteit in het veld. De tablet is zo gemaakt dat hij gebruikt kan worden bij de helderste, felste verlichting, met het grootste schermoppervlak voor een 12-inch fully-rugged, military-grade tablet [6].

Beschikbaarheid

Het edge softwareplatform van Project Frontier zal beschikbaar zijn in 2023.
Verbeteringen aan Dell Validated Design for Manufacturing Edge zullen begin 2023 wereldwijd beschikbaar zijn.
Dell PowerEdge XR4000, ook beschikbaar met aanpasbare OEM-opties van Dell, zal wereldwijd beschikbaar zijn in december 2022.
Dell Latitude 7230 Rugged Extreme Tablets zullen eind 2022 wereldwijd beschikbaar zijn.

NOTEN

[1] IDC, Survey Spotlight: Where Do Customers Need Help with Edge?, Doc # US48896522, februari 2022.
[2] IDC, Global Datasphere 2022-2026 Forecast, Doc #US49018922, mei 2022.
[3] Gebaseerd op interne analyse van Dell, die het startgewicht van de Latitude 7230 Rugged Extreme vergeleek met het startgewicht van 12-inch fully-rugged tablets van de concurrentie, met behulp van gepubliceerde data die beschikbaar waren vanaf april 2022.
[4] Gebaseerd op interne analyse van Dell van de combinatie van CPU-opslag, geheugen, graphics en WiFi-standaardspecificaties op fully-rugged tablets, waarbij de Dell Latitude 7230 Rugged Extreme-Tablet werd vergeleken met de Panasonic Toughbook 33 en Getac F110, met behulp van gepubliceerde data die beschikbaar waren vanaf april 2022.
[5] WiFi 6E-compatibele router vereist. Router moet apart worden aangeschaft. WiFi 6E-connectiviteit is alleen beschikbaar op bepaalde locaties. Controleer de beschikbaarheid bij uw serviceprovider.
[6] Gebaseerd op interne analyse van Dell, die de schermgrootte en beeldverhouding van de Dell Latitude 7230 Rugged Extreme vergeleek met concurrerende 12-inch fully-rugged tablets, met behulp van gepubliceerde data die beschikbaar waren in april 2022.

 

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!