Witold Kepinski - 15 oktober 2022

Nieuwe innovaties aangekondigd tijdens Google Cloud Next

Nieuwe innovaties aangekondigd tijdens Google Cloud Next image

Er zijn tal van nieuwe innovaties aangekondigd tijdens het Google Cloud Next event. Hieronder is een volledige samenvatting van alle 123 aankondigingen en innovaties die Google Cloud heeft gedaan.

Google meldt de volgende innovaties:

Open Infrastructuur Cloud 

Enterprise-architecten en -ontwikkelaars hebben een grote taak om een bedrijf te helpen sneller te innoveren en tegelijkertijd te werken met middelen die misschien niet zo snel groeien. In de sessie What's next for enterprise architects and developers nam Sachin Gupta, VP & GM, Infrastructure bij Google Cloud, bezoekers mee op een rondleiding langs nieuwe verbeteringen aan de infrastructuurportfolio die helpen innovatie en TCO te versnellen.

Google Cloud-regio's

Er zijn vijf nieuwe Google Cloud-regio's geïntroduceerd :

1. Oostenrijk

2. Griekenland

3. Noorwegen

4. Zuid-Afrika

5. Zweden 

Compute

6. De nieuwe C3 Compute Engine-familie van virtuele machines wordt aangedreven door 4e generatie Intel Xeon schaalbare processors en is voorzien van Google's aangepaste Intel Infrastructure Processing Unit (IPU). 

7.  Cloud TPU v4 Pods, de aangepaste ML-infrastructuur van Google voor het trainen van grootschalige, ultramoderne ML-modellen met hoge prijs-kwaliteitverhouding en koolstofefficiëntie, zijn nu GA. 

8. De A2 Ultra GPU, nu GA, wordt aangedreven door NVIDIA A100 Tensor Core GPU met 80 GB GPU-geheugen en levert 25% hogere doorvoer bij gevolgtrekking en 2x hogere prestaties op HPC-simulaties dan originele A2-machinevormen. 

9. Met nieuwe Flexible Committed Use-kortingen (Flex CUD's) kan een klant tot 46% besparen op on-demand Compute Engine-prijzen, in ruil voor een verbintenis van één of drie jaar.

10.  Batch, nu GA, is een volledig beheerde service waarmee  batchtaken eenvoudig, betrouwbaar en op grote schaal kan worden uitvoerd.

Networking

11. L7 for Private Service Connect biedt consumentgestuurde beveiliging, routering en telemetrie.

12. Private Service Connect via interconnect biedt ondersteuning voor verkeer op locatie via Cloud Interconnects naar Private Service Connect-eindpunten.

13. Met Private Service Connect voor hybride omgevingen kunnen producenten en consumenten veilig verbinding maken en toegang krijgen tot beheerde services vanuit de cloud of op locatie.

14. Er zijn vijf nieuwe managed services-partners voor Private Service Connect: Confluent, Databricks, Datastax, Grafana en Neo4J. 

15. De nieuwe C3-familie van virtuele machines beschikt over 200 Gbps-netwerken, biedt 2x de bandbreedte van de C2-familie, en codering op lijnsnelheid. 

16. Network Function Optimizer biedt verbeterde netwerkmogelijkheden waarmee klanten meerdere containernetwerkfuncties kunnen verbinden, labels voor selectie kunnen toepassen en het verkeer naar hen kunnen sturen. 

17.  Dynamische compressie voor Cloud CDN is GA en verkleint de omvang van reacties die van de edge naar een client worden overgebracht om de laadtijden van pagina's te versnellen en uitgaand verkeer te verminderen.

18.  Media CDN ondersteunt de Live Stream API om broninhoud op te nemen en te verpakken in HTTP-Live Streaming- en DASH-formaten voor geoptimaliseerde livestreaming.

19.  Dynamische advertentie-invoeging met Google Ad Manager for Media CDN biedt aangepaste videoadvertentieplaatsingen.

20. De nieuwe advertentie-invoegmogelijkheid van Media CDN is gebaseerd op de Video Stitcher API . 

21. Network Actions for Media CDN, in private Preview, is een volledig beheerde serverloze oplossing op basis van open-source webassemblage, en ontgrendelt aangepaste gebruiksscenario's zoals beveiligingscontroles, cache-offload, aangepaste logboeken en meer.

22.  Cloud Firewall Standard is een nieuwe laag voor Cloud Firewall die uitgebreide beleidsregels biedt via objecten voor firewallregels die configuratie en microsegmentatie vereenvoudigen. 

23. Cloud Firewall Essentials, de nieuwe basislaag van Cloud Firewall, omvat recente ondersteuning voor het wereldwijde en regionale netwerkfirewallbeleid en door IAM beheerde tags. Lees meer over de Cloud Firewall-familie in MOD107.

24.  Google Cloud Armor ondersteunt nu op ML gebaseerde Adaptive Protection om de voorgestelde regels automatisch te implementeren.

25. Cloud Armor kreeg verbeterde afstemming voor vooraf geconfigureerde WAF-regels, toevoeging van velduitsluiting, opt-in voor handtekeningen en uitgebreide ondersteuning voor JSON-inhoudstypes. 

26. Vooraf geconfigureerde WAF-regels voor OWASP Top 10 kwetsbaarheidsrisico's voor web-apps zijn nu GA.

27. Google Cloud Armor werd uitgeroepen tot Strong Performer in The Forrester Wave: Web Application Firewalls, Q3 2022. 

28.  Network Analyzer voor Network Intelligence Center bewaakt automatisch VPC-netwerkconfiguraties en detecteert verkeerde configuraties en suboptimale configuraties, en is nu GA.

29. Network Intelligence Center is geïntegreerd met de Recommender API.

30. Het Performance Dashboard for Network Intelligence Center biedt inzicht in de prestaties van het gehele Google Cloud-netwerk en in de resources van een project. 

31. Network Intelligence Center Netwerktopologie is verbeterd met een nieuwe "topsprekers"-weergave. 

32.  Firewall Insights for Network Intelligence Center bevat verbeteringen zoals IPv6-regeldekking en aangepaste vernieuwingscyclus voor inzichten om geschaduwde regelinzichten voor projecten te genereren. 

U kunt meer te weten komen over al netwerkaankondigingen in deze blogpost en in de sessie Vereenvoudig en beveilig uw netwerk voor alle workloads.

Hybride en multicloud

33. Een nieuwe gebruikersinterface in Anthos zorgt voor een vereenvoudigde clusterconfiguratie. 

34. Met de nieuwe mogelijkheden voor wagenparkbeheer in Anthos kunt u groeiende wagenparken van containerclusters beheren in clouds, on-premises en aan de rand en voor verschillende gebruiksscenario's. 

35. Anthos-clusters in retail-edge-omgevingen ondersteunen nu virtuele machines (GA). Leer meer over Anthos in sessie MOD208.

36.  Google Distributed Cloud Edge GPU-Optimized Config, is nu GA in serverrack-vormfactoren aangedreven door 12 Nvidia T4 GPU's. Leer meer in sessie MOD207.

Productiviteit van developers

37. Een nieuw jaarabonnement op Google Cloud Skills Boost omvat Innovators Plus-ontwikkelaarsvoordelen voor $ 299 per jaar.

38.  Cloud Deploy ondersteunt continue implementatie rechtstreeks naar Cloud Run, met goedkeuringen en rollbacks met één klik, bedrijfsbeveiliging en audit, en ingebouwde leveringsstatistieken. Leer meer in sessie BLD203.

39. Nieuwe Cloud Run-integraties koppelen Google Cloud-services met een enkele klik, bijvoorbeeld door domeinen te configureren met een Load Balancer of verbinding te maken met een Redis Cache.

40. Aangepaste gezondheidscontroles van Cloud Run bieden door de gebruiker gedefinieerde HTTP- en TCP-opstartprobes op containerniveau. 

41. Een nieuwe workshop helpt je te ontdekken hoe je efficiëntie en innovatie kunt ontgrendelen met een GKE Autopilot 

42. Google is toegetreden tot de Eclipse Adoptium Working Group, een consortium van leiders in de Java-gemeenschap die werken aan het promoten van een hogere kwaliteit, op ontwikkelaars gerichte standaard voor Java-distributies, en zal bijdragen aan en commercieel ondersteunen van de Adoptium Temurin JDK.

Security van development

43. Software Delivery Shield is een oplossing voor het verbeteren van de beveiliging van alle code, mensen, systemen en processen die bijdragen aan de ontwikkeling en levering van uw softwaretoeleveringsketen. Lees meer in de blog en tijdens sessie SEC100 . 

44. De nieuwe Cloud Workstations bieden volledig beheerde ontwikkelomgevingen op Google Cloud en maken deel uit van Software Delivery Shield.

45. Een samenwerking met JetBrains biedt volledig beheerde Jetbrains IDE's als onderdeel van Cloud Workstations.

46. Source Protect for Cloud Code geeft ontwikkelaars realtime beveiligingsfeedback terwijl ze in hun IDE's werken, en identificeert problemen zoals kwetsbare afhankelijkheden en licentierapportage.

47.  Assured Open Source Software bevat nu 250 pakketten voor Java en Python die allemaal regelmatig worden gescand, geanalyseerd en getest op kwetsbaarheden.

48.  Containeranalyse omvat nu het on-push scannen van kwetsbaarheden van Maven and Go-containers en niet-gecontaineriseerde Maven-pakketten.

49. Containeranalyse kan nu automatisch een Software Bill of Materials (SBOM) genereren.

50.  Cloud Build ondersteunt officieel SLSA Level 3-builds.

51. Er is een geverifieerde en niet-falsifieerbare build-herkomst in Cloud Build voor zowel gecontaineriseerde applicaties als niet-gecontaineriseerde Maven- en Python-pakketten.

52. Cloud Build kan beveiligingsinzichten weergeven voor gebouwde applicaties. 

53. Het dashboard voor beveiligingsstatus van Google Kubernetes Engine (GKE) biedt gedetailleerde beoordelingen, ernstclassificaties en advies over de beveiligingsstatus van uw clusters en workloads, inclusief inzicht in kwetsbaarheden van het besturingssysteem en workloadconfiguraties. 

Beheer- en migratietools

54.  Migration Center brengt beoordelings-, plannings-, migratie- en moderniseringstools op een centrale locatie.

55.  Dual Run voor Google Cloud stelt klanten in staat om tegelijkertijd mainframe-workloads uit te voeren op bestaande mainframes en op Google Cloud, om realtime tests uit te voeren voordat ze de nieuwe Google Cloud-omgeving promoten als hun systeem. Lees hier meer.

56.  Workload Manager, nu in Preview voor SAP-workloads, is een Compute Engine-service die geautomatiseerde analyse van bedrijfssystemen op Google Cloud biedt.

57.  Google Cloud Carbon Footprint, nu GA, biedt gedetailleerde emissiegegevens voor cloudworkloads en transparantie in de energiescores van Google Cloud-regio's.

58. De schattingen van Active Assist -koolstofemissies zijn GA, waardoor het eenvoudiger wordt om onbeheerde projecten te verwijderen. 

Data Cloud

Google's Data Cloud kan uw besluitvorming transformeren en gegevens omzetten in actie door gegevensanalyse en AI te operationaliseren. In de sessie What's next voor data-analisten en datawetenschappers bespraken June Yang, VP, Cloud AI en Industry Solutions en Sudhir Sampatrao Hasbe, Sr. Director, Product Management, de nieuwste data-analyse en AI-innovaties. En in What's next for data engineers sprak Andi Gutmans, VP & GM voor Databases over productinnovaties in Spanner, AlloyDB, Cloud SQL en BigQuery. Hier is de storing. 

AI en ML

59.  Translation Hub is een volledig beheerde, zelfbedienings-AI-agent waarmee lokalisatiemanagers en andere medewerkers content met één druk op de knop in 135 talen kunnen vertalen, waardoor meer inclusieve, impactvolle communicatie wordt bevorderd en tegelijkertijd de kosten worden verlaagd en de content wordt vergroot.

60.  DocAI Warehouse maakt gebruik van AI om bedrijven te helpen bij het opslaan, organiseren, doorzoeken, beheren en beheren van documenten en hun geëxtraheerde gegevens en metagegevens. 

61. Met de nieuwe Document AI Workbench-functie kunnen gebruikers gegevens uit elk document extraheren door bedrijfsspecifieke aangepaste documentparsers te maken.

62. De Vertex AI Vision -service kan krachtige computervisie en AI voor beeldherkenning toegankelijker maken voor gegevensbeoefenaars.

63.  OpenXLA Project is een consortium dat Amazon Web Services, AMD, Arm, Google, Intel, Meta, NVIDIA en meer omvat, en wiens projecten machine learning zullen versnellen door incompatibiliteit tussen frameworks en hardware aan te pakken. 

Data Analyse

64. Met BigQuery kunt u nu ongestructureerde en gestreamde gegevens analyseren, zoals onbewerkte documenten en pdf's, video en audio, zelfs callcenterlogboeken. Maar liefst 90% van alle gegevens wordt als ongestructureerd beschouwd.

65. BigLake ondersteunt nu een drietal populaire dataformaten: Apache Iceberg, Delta Lake van de Linux Foundation en — binnenkort beschikbaar — Apache Hudi.

66. Door de integratie van BigQuery met Apache Spark kunnen gegevensbeoefenaars procedures in BigQuery met Spark maken die kunnen worden geïntegreerd met hun SQL-pijplijnen, waardoor de verwerkingstijden aanzienlijk worden versneld en verbeterd. 

67. System Insights bevat nu Cloud SQL-beveiliging en prestatieaanbevelingen.

68. Updates voor Dataplex zullen algemene processen met betrekking tot gegevenskwaliteit en gegevensafstamming automatiseren, waardoor handmatig werk om gegevens op te schonen wordt verminderd en de algehele nauwkeurigheid wordt verbeterd.

69. We hebben de integratie van onze datacloudproducten uitgebreid met verschillende populaire dataplatforms voor ondernemingen, waaronder Collibra, Databricks, Elastic, Fivetran, MongoDB, Sisu Data, Reltio en Striim.

Enterprise Intelligence

70. De business intelligence-familie van Google Cloud is nu geconsolideerd onder de paraplu van Looker en Data Studio is nu Looker Studio , gratis beschikbaar.

71. De gebruiker heeft nu toegang tot Looker-gegevensmodellen vanuit Looker Studio. 

72. Een nieuwe Looker Studio Pro biedt nieuwe functies voor bedrijfsbeheer, mogelijkheden voor teamsamenwerking en SLA's. 

73.  Looker (kern van Google Cloud) is beschikbaar in de Google Cloud-console en is geïntegreerd met kernservices voor cloudinfrastructuur, zoals belangrijke beveiligings- en beheerservices. 

74. Verbeteringen aan Looker, BigQuery en Microsoft Power BI maken het eenvoudiger voor Tableau- en Microsoft-klanten om vertrouwde gegevens van Looker te analyseren en deze eenvoudig te koppelen aan BigQuery.

75. Looker wordt geïntegreerd in Google Workspace-programma's, te beginnen met Google Spreadsheets, waarbij Google productiviteits- en informatietools op één plek worden gecombineerd. 

76.  Een nieuwe samenwerking met Sisu Data biedt gemakkelijke toegang tot Sisu-mogelijkheden vanuit Looker en BigQuery, waardoor de hoofdoorzaken 80% sneller worden gevonden dan bij traditionele benaderingen . 

Leer hier of in de sessie meer over de business intelligence-innovaties. Een compleet, verenigd BI-platform samenbrengen met Looker en Data Studio

Databases

77.  Met Cloud Bigtable- wijzigingsstromen kan men schrijfbewerkingen, updates en verwijderingen naar Bigtable-databases volgen en deze repliceren naar downstream-systemen zoals BigQuery. 

78. Het partnerecosysteem van AlloyDB omvat nu meer dan 30 partneroplossingen ter ondersteuning van business intelligence, analytics, data governance, observeerbaarheid en systeemintegratie.

79. Een Spanner PostgreSQL-interface ondersteunt nu de eerste groep PostgreSQL-ecosysteemstuurprogramma's, te beginnen met Java (JDBC) en Go (pgx). 

80. Door Vertex AI met Spanner te integreren , kunt u een eenvoudig SQL-statement in Spanner gebruiken om een machine learning-model in Vertex AI aan te roepen.

81. Voor toepassingen die een Firestore - backend gebruiken, hebben we de limieten voor schrijfdoorvoer en gelijktijdige actieve verbindingen verwijderd. 

82. Met de nieuwe Firestore COUNT()-functie kunt u kostenefficiënte, schaalbare tellingaggregaties uitvoeren. 

83. Dankzij de ondersteuning voor Time-to-live (TTL) in Firestore kunt u vooraf specificeren wanneer documenten moeten verlopen, en kunt u erop vertrouwen dat Firestore automatisch verlopen documenten verwijdert.

Trusted Cloud

Het veranderende dreigingslandschap vereist een grondige beveiligingstransformatie. Sandra Joyce, EVP, Intelligence & Government Affairs bij Mandiant, en Sunil Potti, VP & GM, Cloud Security voor Google Cloud, bespraken de beveiligingsvisie van Google Cloud en onze nieuwste productinnovaties in de sessie What's next for security professionals, waaronder:

84. De nieuwe Chronicle Security Operations is een moderne, cloud-native suite die cyberbeveiligingsteams beter in staat stelt om bedreigingen te detecteren, te onderzoeken en erop te reageren. 

85.  Met Confidential Space kunnen meerdere partijen veilig samenwerken, ondersteund door een vertrouwensgarantie dat hun gegevens beschermd blijven tegen hun partners.

86. Een Google Cloud-portfolio met oplossingen helpt klanten bij het aanpakken van hun zorgen over digitale soevereiniteit .

87. Google Cloud zal de technologie van Foreseeti Security , een startup gericht op aanvalssimulatie en risicokwantificering, in het vierde kwartaal integreren in Security Command CenterHet kan de gebnruiker helpen gerichte herstelmaatregelen toe te passen voordat aanvallers kunnen profiteren van risicovolle kwetsbaarheden.

88. Om organisaties te helpen de risico's in hun online kanalen beter te beheren, gaan reCAPTCHA Enterprise en Signifyd samenwerken om een gezamenlijke oplossing voor fraudebestrijding en misbruik op de markt te brengen. 

89. Klanten van Palo Alto Networks kunnen Prisma Access nu koppelen aan BeyondCorp Enterprise Essentials om privé- en SaaS-app-toegang te beveiligen en tegelijkertijd internetbedreigingen op beheerde en onbeheerde apparaten te verminderen met een veilige zakelijke browse - ervaring. 

90. Google heeft zijn best practices en implementatie-ervaring voor klanten verpakt in Zero Trust Advisory-oplossingen, en ons Cybersecurity Action Team en geselecteerde partners kunnen gebruikers helpen bij het Zero Trust-traject met verkennende workshops, architectuurbeoordelingen, aangepaste aanbevelingen en implementatieondersteuning. 

Collobaration Cloud

In de sessie What's next in productiviteit en hybride werk deden Aparna Pappu, VP & GM voor Google Workspace en Ilyn Brown, VP, Product Management voor Google Workspace een schat aan aankondigingen die erop gericht zijn organisaties te helpen gedijen in een hybride wereld. Dit omvatte onze investeringen in immersieve verbindingen, onze benadering om mensen dichter bij elkaar te brengen via onze communicatieproducten, smart canvas , onze samenwerkingservaring van de volgende generatie en het verbeteren van ons cloud-first beveiligingsmodel om mensen te helpen veiliger te werken.

Lees hier meer over al deze Workspace-aankondigingen.

Google Meet, Chat en Voice

91. Adaptieve framing geeft iedereen de kans om gezien te worden in de vergaderruimte wanneer hij samenwerkt met collega's op afstand, met behulp van AI-aangedreven camera's van Huddly en Logitech.

92. Inchecken in vergaderruimten laat deelnemers weten wie er in de ruimte is door hun namen naast de ruimte weer te geven.

93. Met de mobiele modus in de gezelschapsmodus kunnen aanwezigen in de kamer volledig deelnemen door hun hand op te steken, te chatten of vragen te stellen vanaf hun telefoon, terwijl ze gebruikmaken van de audio en video in de kamer. 

94. Het toewijzen van vergaderruimten aan brainstormruimten helpt bij het beheren van de logistiek voor aanwezigen in de ruimte tijdens breakout-discussies. 

95. Automatische videoframes centreren deelnemers in hun videotegel voordat ze deelnemen aan een vergadering en kunnen ze op elk moment handmatig opnieuw framen. 

96. Automatische transcripties nemen de last van het maken van aantekeningen weg (Engels, met Frans, Duits, Portugees en Spaans in 2023).

97. Spreker in de schijnwerpers in Slides verlegt de grens tussen het verhaal en de verteller in een hybride wereld door de video van de spreker direct in hun inhoud te plaatsen. 

98. Aangepaste emoji's en inline-threaded-gesprekken stellen mensen in staat zich authentieker uit te drukken en dieper in te gaan op specifieke gesprekken. 

99. Uitzendruimtes in Google Chat maken het voor leiders gemakkelijker om brede aankondigingen te doen en contacten te onderhouden met hun organisaties. 

100. Met SIP Link in Google Voice kunnen bedrijven telefoonnummers toewijzen en beheren die door hun telecommunicatieprovider worden verstrekt naast door Google geleverde nummers. 

101. API's voor Meet en Chat geven ontwikkelaars programmatische toegang tot veelvoorkomende functies, zoals het maken en starten van vergaderingen of het rechtstreeks initiëren van berichten vanuit een app van derden. Asana en LumApps zullen de eerste partners zijn die deze in hun apps gebruiken. 

102. Met de SDK-add-on van Meet kunnen ontwikkelaars hun app rechtstreeks in de Meet-ervaring insluiten, waarbij Figma een van de eerste add-onpartners is. 

103. Chat- en AppSheet-integratie stellen mensen in staat om aangepaste AppSheet-apps te maken en ermee te werken, rechtstreeks binnen Chat. Met ons low-code en no-code platform kan iedereen zonder codeerervaring snel mobiele en webapplicaties bouwen.

Smart canvas

104. Met aangepaste bouwstenen in Google Documenten kunnen gebruikers hun eigen herbruikbare componenten bouwen die gemakkelijk toegankelijk zijn via het @-menu. 

105. Variabelen in Google Documenten stellen gebruikers in staat om algemene gegevenselementen in een document te definiëren, zoals een klantnaam of contractnummer, en deze in het hele document bij te werken door de waarde op één plaats te wijzigen. 

106. Slimme chips en een nieuwe tijdlijnweergave in Google Spreadsheets breiden de kracht van slim canvas uit, waardoor mensen gemakkelijk mensen, bestanden en agendagegevens kunnen invoeren. 

107. Dankzij slimme extractie van chipgegevens kunnen gebruikers snel spreadsheets vullen met belangrijke informatie van chips die ze in Workspace gebruiken. 

108. Met slimme chips voor apps van derden kunnen gebruikers rijke gegevens van derden bekijken en gebruiken in de werkstroom in plaats van van tabblad of context te wisselen, waaronder AODocs, Asana, Atlassian, Figma, LumApps, Miro, Tableau en ZenDesk komen eraan spoedig. 

Veiliger werken

109. Google breidt client-side encryptie (CSE) uit naar Gmail en Google Agenda, zodat Enterprise Plus- en Education Plus/Standard-klanten volledige controle hebben over de toegang tot hun gegevens om te voldoen aan een breed scala aan gegevenssoevereiniteit en nalevingsvereisten.

110. Met DLP-controles (Data Loss Prevention) in Google Chat kunnen beheerders aangepast beleid maken om te voorkomen dat gevoelige informatie lekt, inhoud in realtime wordt gescand en snel corrigerende maatregelen worden genomen.

111. Vertrouwensregels in Drive, momenteel in bèta, zorgen voor meer gedetailleerde controle over intern en extern delen, waardoor beheerders meer flexibiliteit hebben bij het vaststellen van samenwerkingsgrenzen. 

Klanten en partners

Zonder klanten en partners zou Google Cloud we er vandaag niet zijn. Tijdens de keynotes en breakout-sessies kwamen ze bij Google op het podium om te bespreken hoe ze Google Cloud-technologieën gebruiken om de manier waarop organisaties zakendoen te transformeren. De volgende organisaties hebben nieuwe of uitgebreide relaties met Google Cloud aangekondigd: 

112.  Coinbase, een crypto-uitwisseling, zal verhuizen naar de infrastructuur van Google Cloud en bepaalde Google Cloud-klanten kunnen nu voor clouddiensten betalen met cryptocurrencies met behulp van Coinbase Commerce.

113. De Australian Securities Exchange (ASX) heeft Google Cloud gekozen als voorkeurspartner voor de cloud om zijn strategie voor dataproductinnovatie op te bouwen. 

114. Multinationale verzekeringsmaatschappij Prudential plc en Google Cloud hebben een strategisch partnerschap aangekondigd om de algehele gezondheid en financiële inclusie voor gemeenschappen in Azië en Afrika te verbeteren.

115.  Rite Aid zal op Google Cloud vertrouwen om haar visie van een moderne apotheek te realiseren en nieuwe, gepersonaliseerde ervaringen te ontwikkelen waarmee Rite Aid-apothekers meer tijd kunnen besteden aan het contact met klanten.

116.  Snap en Google Cloud breiden hun tienjarige samenwerking uit om de volgende groeifase van Snap mogelijk te maken, met een focus op infrastructuur, big data en analyseoplossingen en AI/ML. 

117.  Toyota kondigde de lancering aan van Speech On-Device voor bepaalde voertuigen die worden aangedreven door Google Cloud-technologie, waardoor spraakverzoeken rechtstreeks door de multimediasysteemprocessors van voertuigen kunnen worden bediend, zonder dat een internetverbinding nodig is. 

118. Samen zullen T-Mobile en Google Cloud helpen om de klantervaringsservices van de draadloze provider te verbeteren met behulp van onze expertise in data-analyse, AI en ML, en ons uitgebreide portfolio van toonaangevende 5G- en edge-computingoplossingen.

119. Het Afrikaanse e-commercebedrijf Twiga Foods werkt samen met Google Cloud om een efficiënte voedselwaardeketen te runnen die boeren rechtstreeks in contact brengt met leveranciers.

120. Wayfair heeft een volledige migratie van zijn datacenterapplicaties en -diensten naar de cloud voltooid, met Google Cloud als de basis van zijn algemene cloudstrategie.

121. Paramount Global, een van 's werelds grootste producenten van eersteklas entertainmentcontent, gebruikt Media CDN , daarbij verwijzend naar consistent superieure prestatie- en offloadstatistieken. 

122. Accenture en Google Cloud breidden hun wereldwijde samenwerking uit en creëerden een nieuwe, toegewijde Google Cloud-groep voor professionele services om het gebruik van Google Cloud-services door klanten te versnellen. 

123.  Lufthansa Group heeft aangekondigd dat Google Cloud het heeft geholpen zijn Co2-uitstoot met naar schatting 7.400 ton per jaar te verminderen - het equivalent van 18 Boeing 777-retourvluchten tussen Zürich en New York City of 370 rotaties tussen Londen en Zürich. 

Houd deze ruimte in de gaten om op de hoogte te blijven van Google Cloud Next '23 en andere evenementen.

Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!