Floris Hulshoff Pol - 24 oktober 2022

Delta Electronics opent duurzaam gebouw op Automotive Campus Helmond

Delta Electronics opent duurzaam gebouw op Automotive Campus Helmond image

Delta, aanbieder van energiemanagement- en gebouwbeheersystemen, heeft vandaag officieel het nieuwe gebouw op de Automotive Campus in Helmond geopend. Vanuit de nieuwe locatie ondersteunt Delta met productontwikkeling, testing en technisch onderhoud de verdere uitbreiding van zijn activiteiten in de sectoren industriële automatisering, industriële energievoorziening en de automobielindustrie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Dankzij de implementatie van slimme oplossingen voor energiebesparing en het innovatieve, milieuvriendelijke ontwerp gebruikt het nieuwe gebouw jaarlijks 56,84% minder elektriciteit dan een vergelijkbaar traditioneel gebouw¹. Als erkenning voor deze aanpak ontvangt het nieuwe gebouw een LEED Gold Green Guilding certificaat van de U.S. Green Building Council.

“Energiebesparing is essentieel om de huidige wereldwijde energiecrisis op te lossen”, zei Ping Cheng, CEO van Delta Electronics Inc. “Op basis van onze missie ‘innovatieve, schone en energie-efficiënte oplossingen bieden voor een betere toekomst’ hebben we ons verdiept in de mogelijkheden van energiebesparing in gebouwen en al in 2006 beloofd om toepassingen voor groene gebouwen te ontwikkelen en onze eigen oplossingen in al onze toekomstige gebouwen en locaties te installeren. Onze vestiging in Helmond meegerekend heeft Delta nu al 32 groene gebouwen over de hele wereld in gebruik genomen. Daarnaast hebben we met behulp van onze superefficiënte oplossingen tussen 2010 en 2021 wereldwijd al 35,9 miljard kWh elektriciteit voor onze klanten bespaard. Ons commitment aan de RE100 ambities om in 2030 100% groene elektriciteit te gebruiken en de levering van meer dan 1,5 miljoen laadinstallaties voor elektrische voortuigen in de afgelopen tien jaar, zijn ook een bewijs van onze ambitie om de wereld te helpen bij de vermindering van zijn afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en bij de verlaging van de carbon footprint.”

Het nieuwe kantoorgebouw van Delta staat op de Automotive Campus in Helmond, die bekendstaat als een internationale hotspot voor bedrijven in de automotive industrie. “Alles op de Campus draait om innovatie en technologie. Daarom voelen we ons hier thuis”, lichtte Dalip Sharma, President en General Manager van Delta Electronics EMEA toe. “Delta investeert meer dan 8% van de jaarlijkse omzet in research en development en we hebben wereldwijd 72 R&D-centra met meer dan 9.000 engineers. In EMEA werken bijna 1.000 engineers in 15 R&D-centra aan next-generation oplossingen, waarmee we steden duurzamer willen maken. Met de Automotive Campus en Brainport Eindhoven kunnen we profiteren van eerste klas technisch onderwijs en de uitwisseling van kennis tussen bedrijven onderling. Dat maakt de Campus voor ons tot een ideale omgeving om nieuw talent aan te trekken op het gebied van e-mobility, industriële automatisering en industriële energievoorziening; allemaal terreinen die een hoge prioriteit hebben voor Delta EMEA en waarin we snel groeien.”

Het nieuwe groene gebouw in Helmond is een showcase voor Delta’s groeiende portfolio van energiebesparende producten en oplossingen.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!