Witold Kepinski - 24 oktober 2022

Gartner belicht toppers in Cloud ERP for Service-Centric Enterprises

Gartner belicht toppers in Cloud ERP for Service-Centric Enterprises image

Gartner heeft 2022 Gartner Magic Quadrant for Cloud ERP for Service-Centric Enterprises uitgebracht.  Leader is Oracle met zijn Fusion Cloud ERP gevolgd door Workday, SAP S/4 HANA en Oracle met zijn NetSuite. Visionaries zijn Microsoft met zijn Dynamics 365 en Infor. Niche spelers zijn SAP met Business ByDesign, Sage, Microsoft met zijn Dynamics 365 Business Central en FinancialForce.

Volgens Gartner bestaat een servicegerichte cloud-ERP-oplossing een suite van geïntegreerde producten die functionaliteiten bieden voor ten minste drie van de volgende gebieden: financieel beheer, order-to-cash (O2C), human capital management, procure-to-pay (P2P), en administratieve ERP. Deze cloud-ERP-oplossingen zijn geschikt voor servicegerichte organisaties die actief zijn in de gezondheidszorg, software markt, financiële dienstverlening, media, non-profit, telecom, professionele diensten en vastgoed.

Leaders

Oracle Fusion Cloud ERP biedt een cloudgebaseerd toepassing voor onder andere human resource management, inkoop, financiële managementtools en implementatie mogekijkheden via een partnernetwerk

Workday Enterprise Management Cloud is een cloudgebaseerde ERP toepassing. Workday Enterprise Management Cloud brengt kerngegevens van finance, human resources en operations samen in één aanpasbaar systeem om servicegerichte organisaties voorspellende inzichten, grotere flexibiliteit en hoogwaardige ervaringen te bieden. Workday Financial Management, Workday Human Capital Management (HCM), Workday Adaptive Planning, Workday Accounting Center, Workday Prism Analytics, en Workday Spend Management kunnen naadloos worden geïntegreerd in het technologische ecosysteem van de klant om de manier waarop organisaties opereren te transformeren op het gebied van financiën, human resources en inkoop. Met meer dan 9.500 klanten in 175 landen blijft Workday innovatieve oplossingen leveren die servicegerichte ondernemingen in staat stellen mee te transformeren in de veranderende wereld van werk.

De SAP S/4HANA cloud oplossing biedt klanten een breed scala aan HR, inkoop en financieel beheer mogelijkheden. De toepassing biedt een krachtig financieel managementsysteem (FMS), integratie met Ariba e-procurement en supply chain en de SuccessFactors HXM Suite.

Oracle NetSuite biedt een managed cloudgebaseerde SaaS-oplossing voor het middensegment met een basisprijs en module prijzen. De toepassing biedt goede functies voor boekhouding, financiële analyse en account management

Visionairs

Microsoft Dynamics 365 is sterk met zijn Tier 1 FMS-mogelijkheden, HR-integraties en de inkoopfunctionaliteiten.

Infor biedt de Infor CloudSuite Healthcare, Infor CloudSuite Corporate en Infor CloudSuite Public Sector oplossingen. Sterke punten zijn inkoopmogelijkheden, de HCM functionaliteiten, systeem toepassingen en de verticale afstemming op onder andere gezondheidszorg en onderwijs.

Niche-spelers

SAP Business ByDesign is zeer geschikt uitgebreid platform voor financieel beheer en inkoop met een wereldwijde partnernetwerk, waardoor de marktpositie van SAP sterker wordt.

Microsoft Dynamics 365 Business Central is in trek onder andere door de uitgebreide HR integratie toepassingen.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!