Witold Kepinski - 11 november 2022

Gartner belicht voordelen van Web3, Blockchain en NFT voor organisaties

Gartner belicht voordelen van Web3, Blockchain en NFT voor organisaties image

Blockchain-opkomende technologieën blijven onderhevig aan een aanzienlijke hype. Met name Web3 en NFT's zijn twee belangrijke innovaties die veelbelovende unieke zakelijke voordelen opleveren, maar zich in verschillende stadia van volwassenheid bevinden.

In een sessie tijdens de Gartner IT Symposium Xpo 2022 in Barceona legde Balaji Abbabatulla, Senior Director Analyst bij Gartner, uit hoe deze opkomende technologieën werken en hoe ze organisaties ten goede kunnen komen.

Belangrijkste leerpunten volgens Balaji Abbabatulla zijn:

NFT's en cryptocurrencies vertegenwoordigen slechts een vroege subset van de mogelijke toepassingen van op blockchain gebaseerde tokenisatie. Vroege metaverse toepassingen en duurzaamheidsprojecten behoren tot de opkomende toepassingen.

Web3 is een nieuwe stapel technologieën voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde webapplicaties waarmee gebruikers hun eigen identiteit en gegevens kunnen beheren. Deze stack bevat blockchain als een vertrouwensverificatiemechanisme en de netwerkinfrastructuur en protocollen om gedecentraliseerde webapplicaties te ondersteunen.

Web3 ondersteunt nieuwe zakelijke kansen, zoals de programmeerbaarheid en het genereren van inkomsten met inhoud die eigendom is van de maker en die wordt beheerd met behulp van op blockchain gebaseerde tokens.

Blockchain-technologieën rijpen om zakelijke applicaties te ondersteunen, zelfs nu de acceptatie voor consumentenapplicaties aanzienlijk toeneemt.

De perceptie van klanten van de zakelijke voordelen van blockchain en technische, regelgevende en interoperabiliteitsproblemen zijn de belangrijkste obstakels voor het verbeteren van de acceptatie van bedrijfsapplicaties.

SLTN Vierkant Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!