Floris Hulshoff Pol - 14 november 2022

Main Capital Partners verwerft meerderheidsbelang in UHB Consulting

Main Capital Partners verwerft meerderheidsbelang in UHB Consulting image

Main Capital Partners heeft de overname aangekondigd van een meerderheidsbelang in UHB Consulting AG (“UHB”), een leverancier van softwareoplossingen voor de gezondheidszorg. Samen met het management zal Main UHB ondersteunen bij de verdere uitbreiding en een selectieve buy & build-strategie binnen de zorgsector.

UHB, opgericht in 1998 in St. Wolfgang bij München, is met 80 medewerkers uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van softwareoplossingen in de zorgsector. UHB biedt op maat gemaakte ERP-, controle- en financiële oplossingen voor ruim 800 eindgebruikers in de gezondheidszorg, waaronder enkele van de grootse ziekenhuizen en medische centra in Duitsland. De suite van Amonids dekt een breed scala aan functies en is met name sterk in het financiële boekhouding en controle segment. Daarnaast faciliteert Amondis het gehele inkoopproces van het vastleggen van alle dagelijkse behoeftes tot aan kapitaalgoederen.

De Duitse zorgsector wordt gekenmerkt door de introductie van patiëntgerichte zorg en toenemende druk op de zorgkosten. Sinds 2019 heeft de federale overheid een nieuwe regelgeving ingevoerd om zo het digitaliseringsproces in het Duitse zorgsector te versnellen. De toenemende druk op zorgaanbieders om kosten te drukken vraagt om transparantie over inkomsten op verschillende afdelingen. Om deze reden is UHB goed gepositioneerd om diverse kansen te benutten op de Duitse IT markt voor gezondheidszorg.
UHB bedient momenteel meer dan 800 eindgebruikers in Duitstalige landen en vertrouwt op strategische partnerschappen met grote ZIS-aanbieders. In 2022 realiseert het bedrijf een omzet van ruim 10 miljoen euro.

Vooruitkijkend zal Main Capital Partners UHB en haar CEO en oprichter Thomas Unterhaslberger actief ondersteunen bij het behouden van de sterke aanloop van hun groeiproces door verder uit te breiden naar aangrenzende klantsegmenten en het aanbod te verbreden. Naast autohome groei-initiatieven zullen strategische add-on acquisities een belangrijke pijler van de groeistrategie zijn om het innovatieve product- en dienstenportfolio aan te vullen en de marktpositie te versterken.

Yves Souren, Senior Investment Manager bij Main Capital Partners, licht toe: “We waren onder de indruk van UHB’s veelzijdige softwareoplossingen en sterke positionering in de zorgmarkt. We beschouwen de open bedrijfscultuur bij UHB als een belangrijke pijler van het toekomstige pad naar succes. Samen met het ervaren management team willen we de komende jaren het productportfolio en de waarde propositie voor klanten uitbreiden via een selectieve buy & build-strategie.”
Thomas Unterhaslberger, oprichter en CEO van UHB Consulting, zegt: “We zijn erg enthousiast om de volgende stap te zetten met behulp van Main Capital, een ervaren partner met uitgebreide expertise of het gebied van software voor de gezondheidszorg. De samenwerking zal ons in staat stellen onze strategische doelen sneller te realiseren en de productaanbod uit te breiden door middel van een buy & build strategie. We zijn daarom in het bijzonder vereerd om Main Capital, een jarenlange branche-expert, als onze partner te hebben.”

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!