Floris Hulshoff Pol - 21 november 2022

Dell Technologies introduceert multicloud data protection en security innovaties

Dell Technologies introduceert multicloud data protection en security innovaties image

Dell Technologies breidt zijn aanbod op het gebied van gegevensbescherming uit met oplossingen waarmee klanten hun gegevens en premises, in public clouds en ‘at the edge’, kunnen beschermen.

De Dell PowerProtect Data Manager Appliance is voorzien van een reeks verbeteringen voor multi-cloud-databescherming. De innovaties van Dell in AI-aangedreven veerkracht en operationele beveiliging versnellen de invoering van zero trust en beschermen organisaties tegen de toenemende dreiging van cyberaanvallen.

De nieuwe oplossingen pakken de alsmaar toenemende uitdagingen op het gebied van gegevensbescherming aan. Volgens het Dell Global Data Protection Index (GDPI)-onderzoek van 2022 hebben organisaties dit jaar meer natuurrampen en incidenten meegemaakt dan voorgaande jaren. De gevolgen zijn gegevensverlies, downtime en herstelkosten. In het afgelopen jaar waren cyberaanvallen goed voor 48% van alle incidenten (tegenover 37% in 2021), waarmee ze de lijst met oorzaken van dataverstoring aanvoeren. Uit het onderzoek bleek ook dat 85% van de organisaties die meerdere oplossingen van verschillende leveranciers gebruiken, voordeel zien in het verminderen van het aantal leveranciers. Bovendien bleek dat van de organisaties die op één leverancier van gegevensbescherming vertrouwen, 34% minder kosten maakt voor herstel van cyberaanvallen of andere incidenten dan andere organisaties.

“Nu in de huidige, digitale wereld vrijwel alles met het internet is verbonden, is de noodzaak om waardevolle gegevens te beschermen groter dan ooit”, aldus Jeff Boudreau, president en general manager, Infrastructure Solutions Group bij Dell Technologies. “Dit digitale landschap vereist een moderne strategie voor gegevensbescherming en -beveiliging om cyberdreigingen aan te pakken. Point solutions gaan niet diep genoeg om organisaties te beschermen. Dell versterkt de cyber resiliency van klanten door geïntegreerde software, systemen en diensten voor gegevensbescherming aan te bieden. Zo zorgen we ervoor dat gegevens en applicaties worden beschermd en weerbaar zijn, waar die zich ook bevinden.”

Uit het GDPI-onderzoek blijkt dat 91% van de organisaties op de hoogte is van of van plan is om een zero trust-architectuur in te zetten. Zero trust is een beveiligingsmodel dat ervoor zorgt dat de manier waarop organisaties beveiliging benaderen verschuift van alleen vertrouwen op verdediging naar een proactieve strategie die alleen bekend, geautoriseerd dataverkeer over systeemgrenzen en datapijplijnen toestaat. Slechts 23% implementeert echter een zero trust-model en 12% heeft zero trust volledig geïmplementeerd. Met ingebouwde beveiligingsfuncties in de hardware, firmware en security control points, helpt de holistische aanpak van Dell Technologies organisaties met het realiseren van zero trust om de cyber resiliency te versterken en de complexiteit van de beveiliging te verminderen.

De makkelijkste weg naar moderne gegevensbescherming
Dell blijft innoveren met zijn Dell PowerProtect Data Manager om de IT-activiteiten van organisaties te vereenvoudigen en risico's te verminderen. PowerProtect Data Manager speelt in op de toenemende behoefte aan cyber resiliency en ondersteunt zero trust-principes met nieuwe, ingebouwde operationele beveiligingsmogelijkheden. Denk aan multi-factor authentication (MFA), dubbele autorisatie en op rol gebaseerde toegangscontroles.

De Dell PowerProtect Data Manager Appliance biedt de makkelijkste weg naar moderne gegevensbescherming. Het systeem is ideaal voor kleine en middelgrote use cases met opslagruimte die van 12 tot 96 terabytes aan gegevens schaalt. De appliance biedt volgens Dell Technolgies aan klanten een:

Moderne, software-defined architectuur: maakt geautomatiseerde ontdekking en bescherming van assets mogelijk met unieke VMware-bescherming om de beschikbaarheid van alle VM's te garanderen.

Veilige, cyber-bestendige oplossing: biedt veilige toegang tot beperkte functies met Identity and Access Management om de cyber resiliency te versterken.

Eenvoudige, uniforme gebruikerservaring: levert software-defined databescherming, die eenvoudig te implementeren en te gebruiken is.

“Dell PowerProtect Data Manager vereenvoudigt onze backup-omgeving en geeft ons tijdens onze digitale transformatie de flexibiliteit die nodig is voor de bescherming van onze gegevens", aldus James McNair, vice president, distributed systems manager bij Trustmark Bank. “De nieuwe Dell PowerProtect Data Manager Appliance kunnen we eenvoudig implementeren in onze infrastructuur. Daardoor zijn we efficiënter en versterken we onze cyber resiliency.”

Dell breidt cyber-herstel uit voor snelle, eenvoudig te implementeren public cloud-kluizen
Met PowerProtect Cyber Recovery for Google Cloud kunnen klanten een geïsoleerde cyber-kluis in Google Cloud implementeren om gegevens veilig te scheiden en te beschermen tegen een cyberaanval. In tegenstelling tot standaard cloud-gebaseerde backupoplossingen wordt de toegang tot beheerinterfaces vergrendeld met netwerkcontroles, extra credentials en MFA.

Organisaties kunnen hun bestaande Google Cloud-abonnement gebruiken voor de aanschaf van PowerProtect Cyber Recovery via de Google Cloud Marketplace. De dienst kan ook rechtstreeks bij Dell Technologies en zijn kanaalpartners worden aangeschaft.

Het nieuwe aanbod markeert de nieuwste uitbreiding van Dell's cyber recovery-mogelijkheden voor public clouds.

Dell APEX vereenvoudigt backup-opslag met flexibele consumptie-opties
Dell APEX Data Storage Services wordt uitgebreid met een Backup Target-optie voor veiligere backup-opslag in een pay-per-use, flexibel consumptiemodel. De Backup Target-service is voor klanten eenvoudig te implementeren en stroomlijnt het proces van aankoop, implementatie en onderhoud van backup-opslag. De Backup Target bouwt voort op het leiderschap van Dell op het gebied van data appliance en databescherming. Het helpt klanten om de opslagruimte te verkleinen en kan de beschikbaarheid van gegevens verhogen.

Het nieuwe Dell APEX Data Storage Services Backup Target-aanbod gaat de toenemende afhankelijkheid van as-a-Service-aanbiedingen ondersteunen om problemen met gegevensbescherming te helpen oplossen. Bijna elke GDPI-respondent (99%) noemde ten minste één as-a-Service aanbod als een hoge prioriteit waarmee uitdagingen voor hun organisatie overwonnen kunnen worden. Storage as-a-Service (44%), Cyber Recovery as-a-Service (41%) en Backup as-a-Service (40%) staan in de top drie van as-a-Service-prioriteiten.

Beschikbaarheid

Dell PowerProtect Data Manager Appliance is deze maand beschikbaar in meer dan 30 landen in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa en Azië-Pacific.

Dell PowerProtect Data Manager software is nu wereldwijd beschikbaar.

Dell PowerProtect Cyber Recovery voor Google Cloud Platform is nu wereldwijd beschikbaar.

Dell APEX Data Storage Services Backup Target zal in het eerste kwartaal van 2023 beschikbaar zijn in 16 landen in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!