Wouter Hoeffnagel - 24 november 2022

EdTech-bedrijf Lepaya neemt Speak First over

EdTech-bedrijf Lepaya neemt Speak First over image

De snelgroeiende Nederlandse EdTech scale-up Lepaya neemt het Britse Speak First over dat communicatie- en leiderschapstrainingen voor managers en topmanagers aanbiedt. Met de overname krijgt het leerplatform van Lepaya meer schaalbaarheid, waardoor de impact van de trainingen kan worden vergroot voor huidige en toekomstige klanten. Het is de tweede overname in korte tijd; enige tijd geleden nam Lepaya al het Duitse vCoach over.

Lepaya haalde investeringen op bij onder andere Target Global, Mediahuis Ventures en Tablomondo. Lepaya wil met de overname van Speak First innovatie in de traditionele sector voor opleiding en ontwikkeling versnellen. Voor het bereiken van schaalvoordeel intensiveert Lepaya zijn investeringen in gespecialiseerde bedrijven, technologie zoals Virtual Reality (VR) en coaching op basis van Artificial Intelligence (AI). Het bedrijf wil zo een verdere consolidatieslag in de sector voor opleiding en ontwikkeling bewerkstelligen.

Power skills van werknemers trainen

Lepaya is wereldwijd actief en stelt bedrijven in staat om de ‘power skills’ van hun werknemers te trainen door de inzet van technologie en schaalbare trainingsmethodes. Een mix van online en offline leren zorgt ervoor dat werknemers nieuwe vaardigheden aanleren die hen effectiever en veerkrachtiger maken.

De overname van Speak First laat de schaalbaarheid en het enorme potentieel zien van talentontwikkeling in het bedrijfsleven. Bedrijven worden hiermee geholpen om een cultuur op te bouwen waarin werknemers zich blijven ontwikkelen en de productiviteit wordt verhoogd. De focus van zowel Lepaya als Speak First ligt op bedrijven die wereldwijd actief zijn, zoals Microsoft, L'Oréal, KPMG, ING, Dell of PwC.

Schaalbare trainingsmethodes

Lepaya gelooft dat bedrijven die toekomstbestendig willen zijn en een leidende marktpositie willen krijgen, schaalbare trainingsmethodes nodig hebben die inspelen op de uitdagingen waarmee deze bedrijven worden geconfronteerd. Door continu te werken aan hun ‘power skills’ kunnen medewerkers zich optimaal ontwikkelen tijdens hun loopbaan en meer waarde toevoegen aan een organisatie. Door de nieuwe overname kan Lepaya nu ondersteuning bieden in elk stadium van een carrière, van starter tot senior manager.

René Janssen, ceo en mede-oprichter van Lepaya: “We groeien hard en we zien zowel organische als niet-organische groei als kans om de manier waarop bedrijven leerculturen ontwikkelen te transformeren. Ik ben erg blij dat we Speak First aan ons portfolio kunnen toevoegen. Zo kunnen we grensoverschrijdend zijn als het gaat om relevantie, kwaliteit, context en technologie. Met Speak First aan boord breiden we niet alleen ons trainingsaanbod uit maar nemen we ook de volgende stap in het uitdagen van de traditionele spelers op het gebied van opleiding en ontwikkeling.”

Amanda Vickers, ceo van Speak First: “We hebben meer dan 30 jaar ervaring in het opleiden en trainen van senior managers maar ook wij willen onszelf als bedrijf en als professionals blijven ontwikkelen. Door de krachten te bundelen met een snel groeiende, ambitieuze speler als Lepaya kunnen wij ons bedrijf transformeren en onze klanten nog beter ondersteunen met moderne leertechnologie en methodes.”

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!