Hans Steeman - 29 november 2022

SAP heeft de cloud volledig omarmd

SAP heeft de cloud volledig omarmd image

Tijdens de SAP media summit in Las Vegas en San Francisco had de redactie Dutch IT-channel en Executive People de mogelijkheid om te spreken met Sanjeet Mall, de senior vice president en head of digital workplace platform. Voordat hij de Sales Cloud en Service Cloud leidde, was hij hoofd van het BTP Extension platform.

Sanjeet: “Ik ben gepassioneerd door cloud native omdat het grote innovaties fasciliteert en digitale transformatie werkelijkheid maakt voor elk bedrijf - groot of klein / nieuw of oud. Je moet als bedrijf hier succesvol zijn om de klant aan successen te helpen. De klant concentreert zich op zijn business, wij houden de systemen actueel. Het is mooi om daar een leidende rol in te spelen.”

Sanjeet is verantwoordelijk voor de cloud services (Sales Cloud en Service Cloud) die SAP zijn klanten te bieden heeft. Recente introducties maken duidelijk dat de cloud niet meer weg te denken is, maar dat het cruciaal is om de bedrijfsdata op een veilige manier in deze omgevingen te behandelen. Het SAP-cluster in een publieke cloud (Azure of AWS) is een sandboxed omgeving. Andere gebruikers zijn dus volledig afgeschermd, ook nu het geen bare metal aanpak is. Europese datacentra garanderen bovendien dat ook de privacygevoelige topics geregeld zijn.

Sanjeet: “Door de migratie naar hybride werken is de cloud een vast integraal onderdeel van de infrastructuur geworden, bedrijven moeten wel. Je ziet het ook hier in Californië: het reizen tussen Silicon Valley en San Francisco kost zo veel tijd dat de mensen eigenlijk niet meer naar kantoor willen. Met onze cloud-oplossingen faciliteren we dat optimaal. Dat neemt niet weg dat er ook gedragsveranderingen nodig waren bij de medewerkers. Inmiddels accepteert iedereen dat videoverbindingen tijdens online conversaties essentieel zijn, in het begin was dat nog een discussiepunt.”

Door: Hans Steeman

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!