Hans Steeman - 01 december 2022

SAP Sustainability Control Tower helpt met ESG-rapportage

SAP Sustainability Control Tower helpt met ESG-rapportage image

Met de krachtige SAP Sustainability Control Tower kunnen bedrijven van elke omvang ESG-gegevens (environmental, social and governance) verzamelen en beheren. Het vernieuwde SaaS-model is gericht op beter gebruiksgemak en sneller rendement.

SAP Sustainability Control Tower, dat in januari voor het eerst werd uitgebracht, is een cloud applicatie die milieu-, sociale en bestuursgegevens (ESG) verzamelt uit ERP- en HR-systemen en deze presenteert op een manier die beter controleerbaar is met het oog op naleving van de regelgeving. Bovendien speelt dit in op de markttrend dat consumenten duurzaamheid meenemen in hun overweging om een product te kopen en werknemers een groeiende voorkeur hebben om te zoeken naar werkgevers met een duurzaam imago.

De SAP Sustainability Control Tower is nu helemaal actueel met speciale voor geconfigureerde scripts voor de nieuwe ESG-regelgeving in zowel de Verenigde Staten als Europa. Bovendien is er de mogelijkheid om de applicatie sneller in te zetten via integraties met SAP S/4HANA en andere SAP- en niet-SAP-systemen via de beschikbare API's.

De updates van Sustainability Control Tower stellen bedrijven in staat om werkelijke ESG-gegevens vast te stellen in plaats van schattingen. Het geïntroduceerde SaaS-platform zorgt ervoor dat de totale worden verlaagd en de snelheid om producten op de markt te brengen worden verhoogd, waardoor het concurrerender wordt voor een bredere basis van potentiële klanten.

Door: Hans Steeman

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!