Witold Kepinski - 30 november 2022

Hewlett Packard Enterprise rapporteert resultaten voor boekjaar 2022

Hewlett Packard Enterprise rapporteert resultaten voor boekjaar 2022 image

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal en het volledige jaar, eindigend op 31 oktober 2022. De omzet in het vierde kwartaal steeg met 7 procent naar 7,9 miljard dollar. Het nettoverlies bedrioeg 304 miljoen dollar. De jaaromzet steeg met 3 procent naar 28,5 miljard dollar. De winst daalde van 3,43 miljard dollar naar 868 miljoen dollar.

“HPE had een indrukwekkend vierde kwartaal en genereerde uitstekende prestaties in al onze belangrijkste prestatiestatistieken”, zegt Antonio Neri (foto), president en CEO van Hewlett Packard Enterprise. "We boeken sterke financiële resultaten omdat we voldoen aan nieuwe klantbehoeften met het edge-to-cloud-portfolio dat alleen wij kunnen leveren."

"De kracht van onze cultuur en de toewijding van onze teamleden dit kwartaal en gedurende het hele fiscale jaar 2022 stelden ons in staat om te innoveren en gedurfde acties te ondernemen om onze portefeuille om te draaien en onze financiële positie te versterken terwijl we 2023 ingaan", voegde Neri eraan toe.

"Ons gedifferentieerde edge-to-cloud-portfolio stimuleert de aanhoudende vraag, wat zich vertaalt in record- of bijna-recordresultaten voor HPE", zegt Tarek Robbiati, EVP en CFO van Hewlett Packard Enterprise. “Deze resultaten zouden niet mogelijk zijn geweest zonder de strategische acties die we hebben ondernomen. We gaan nu een heel andere fase van het bedrijf in, een waarin de combinatie van onze juiste kostenstructuur en een aanzienlijk orderboek naar verwachting winstgevende groei zal opleveren die steeds vaker voorkomt tegen hogere marges naarmate onze as-a-service-transformatie zich verder ontvouwt.”

Hoogtepunten vierde kwartaalcijfers HPE:

De omzet van Intelligent Edge bedroeg $ 965 miljoen, een stijging van 18% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in werkelijke dollars en 23% na correctie voor valuta, met een operationele winstmarge van 13,3%, vergeleken met 10,9% in dezelfde periode vorig jaar. De omzet van Aruba Services steeg met hoge eencijferige cijfers ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, gecorrigeerd voor valuta en Intelligent Edge as-a-Service ARR 2 was 70% hoger dan dezelfde periode vorig jaar

De omzet van High Performance Computing & Artificial Intelligence ("HPC & AI") bedroeg $ 862 miljoen, een daling van 14% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in werkelijke dollars en 11% na correctie voor valuta, met een operationele winstmarge van 3,5%, vergeleken met 14,2% ten opzichte van de periode van vorig jaar. HPC & AI-marktaandeel is 37% en omvat vier van de wereldwijde top-10 supercomputers en drie van de top vijf

Compute-inkomsten waren $ 3,7 miljard, een stijging van 16% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in werkelijke dollars en 22% na correctie voor valuta, met een operationele winstmarge van 14,7%, vergeleken met 9,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De marge-uitbreiding werd gedreven door de verschuiving van de productmix en strategische prijsmaatregelen, die de stijgingen van de inputkosten ruimschoots compenseerden

De opslagomzet was $ 1,3 miljard, een stijging van 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in werkelijke dollars en 6% gecorrigeerd voor valuta, met een operationele winstmarge van 15,9%, vergeleken met 13,8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, en een stijging van 120 basispunten opeenvolgend , met een rijkere mix van inkomsten uit eigendom van IP

De omzet van Financial Services bedroeg $ 857 miljoen, gelijk aan de periode vorig jaar in werkelijke dollars en 6% hoger indien gecorrigeerd voor valuta, met een operationele winstmarge van 11,1%, vergeleken met 14,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Netto portefeuilleactiva van ongeveer $ 12,5 miljard, een daling van 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, of een stijging van 1% indien gecorrigeerd voor valuta. Rendement op eigen vermogen was 18%, 6 punten lager dan in dezelfde periode vorig jaar, en in lijn met de doelstelling herhaald op 2022 SAM.

Vooruitzicht eerste kwartaal gebroken boekjaar 2023:

HPE schat de omzet voor komende kwartaal tussen $ 7,2 miljard en $ 7,6 miljard. HPE schat dat de GAAP verwaterde netto winst per aandeel tussen de $ 0,32 en $ 0,40 ligt en de niet-GAAP verwaterde netto winst per aandeel tussen de $ 0,50 en $ 0,58. Niet-GAAP verwaterde netto winst per aandeel voor het eerste kwartaal van 2023 is exclusief aanpassingen na belastingen van $ 0,18 per verwaterd aandeel, voornamelijk gerelateerd aan op aandelen gebaseerde compensatiekosten, transformatiekosten en afschrijving van immateriële activa.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!