Witold Kepinski - 05 december 2022

HPE heeft naar verluidt oogje op Nutanix

HPE heeft naar verluidt oogje op Nutanix image

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft volgens Bloomberg mogelijk interesse om Nutanix te kopen, een hypergeconverged infrastructuur leverancier. Naar verluidt wordt het overnamebod bekeken door de Nutanix directie.

Bloomberg meldt dat HPE de afgelopen maanden af en toe in gesprek is geweest met Nutanix, dat al eerder had aangegeven een goede partij te zoeken voor schaalvergroting.

Mogelijk zou Nutanix, indien het wordt overgenomen, goed kunnen worden gecombineerd met het HPE GreenLake alles-as-a-service (XaaS)-platform voor hybrid cloud toepassingen.

Goed eerste kwartaal gebroken boekjaar 2023

In het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2023 zag Nutanix zijn omzet met 15 procent stijgen tot 433,6 miljoen dollar. Het nettoverlies werd teruggedrongen tot 80,3 miljoen dollar. 

"We hebben in het eerste kwartaal solide financiële prestaties geleverd tegen een onzekere macro-economische achtergrond, wat de waarde weerspiegelt die onze klanten zien in het Nutanix Cloud Platform en de kracht van ons op abonnementen gebaseerde bedrijfsmodel", aldusRajiv Ramaswami, President en CEO vannutanix"We hebben ook belangrijke vooruitgang geboekt bij het realiseren van onze hybride multicloud-visie met de algemene beschikbaarheid van Nutanix Cloud Clusters (NC2) op Microsoft Azure en verbeteringen aan ons platform om de acceptatie van Kubernetes op schaal in de onderneming te versnellen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!