Wouter Hoeffnagel - 07 december 2022

Broad Horizon neemt 2Foqus over

Broad Horizon neemt 2Foqus over image

Broad Horizon neemt data- en analytics specialist 2Foqus over. De overname maakt deel uit van de plannen van de Broad Horizon-group om zijn data science- en business intelligence-kennis en consultancy uit te breiden en te verdiepen via een buy and build-groeistrategie.

2Foqus blijft onder zijn eigen merk opereren, met behoud van de naam en merkidentiteit. Dit is ook het geval bij de andere bedrijven die onder de Broad Horizon-group vallen, waarbij ze veel gebruikmaken van elkaars expertise. 

Implementeren van BI-tooling en -processen

Jean-Yves Charlier, CEO bij Broad Horizon: "We kijken ernaar uit om 2Foqus bij ons team te verwelkomen. 2Foqus zal een cruciaal onderdeel zijn van onze totale propositie voor mid-market- en enterprise klanten in Nederland. Zij zijn experts in het implementeren van business intelligence (BI)-tooling en -processen. Daarnaast hebben zij verschillende sterke partnerships (PowerBI, Qlik, TimeXtender), waarmee ze van grote waarde zijn voor ons bestaand klantenbestand. Ook zien we mooie mogelijkheden rond het gezamenlijke klantenbestand en productaanbod van 2Foqus en een van onze bestaande merken, Cmotions, dat gespecialiseerd is in business solutions & analytics, applicatie-integratie en datamigratie."  

Door nauw samen te werken willen 2Foqus en Cmotions een geïntegreerde propositie creëren die data literacy, data management, business intelligence en data science-technieken omvat. Denk hierbij aan voorspellende analyses en machine learning. De twee bedrijven willen ook op het gebied van recruitment en marketing de krachten bundelen. 

FourPoint ook onderdeel van Broad Horizon-group

2Foqus nam onlangs het bedrijf FourPoints voor business intelligence-analyse, applicatie-integratie en datamigratie over. Zij opereren naast 2Foqus als een onafhankelijk label. FourPoints wordt door de overname ook onderdeel van de Broad Horizon-group.

De dagelijkse activiteiten van 2Foqus worden geleid door de oprichters, Dave Jansen en Mikel Snijders. De overname is ondertekend waarbij de definitieve afronding voor eind december 2022 verwacht wordt.   

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!