Witold Kepinski - 19 december 2022

Bas Burger leidt BT Business

Bas Burger leidt BT Business image

BT Group kondigt aan dat het zijn Global en Enterprise units zal samenvoegen tot één B2B unit, BT Business. De gecombineerde eenheid moet de waarde voor alle BT B2B-klanten verhogen, de concurrentiepositie van BT versterken en materiële synergiën opleveren, zo meldt BT Business. Het onderdeel wordt geleid door Bas Burger, de huidige CEO van BT's Global unit. 

BT wil dit bewerkstelligen door de volledige schaal en capaciteit van BT Group te benutten om producten en diensten voor al BT B2B-klanten te ontwikkelen en te leveren, waaronder connectiviteit van de volgende generatie en Unified Communications, multi-cloudnetwerken en geavanceerde beveiligingsoplossingen.

BT zal verder één interface voor zakelijke klanten en overheids-klanten van BT Group creëren waarbij verticale sectorale expertise en capaciteiten worden gecombineerd en de huidige overlap tussen Enterprise en Global wordt weggewerkt.

BT mikt op bruto jaarlijkse kostenbesparingen van ten minste 100 miljoen euro tegen het einde van boekjaar 25 door consolidatie en rationalisatie van managementteams, ondersteunende functies, productportefeuilles en systemen.

Bas Burger trad in 2008 in dienst bij BT Group en was voor zijn functie bij Global verantwoordelijk voor BT Americas. Voordat hij bij BT Group kwam, was Bas executive president en lid van het directiecomité van Getronics NV, waar hij verantwoordelijk was voor de wereldwijde verkoop, kanalen en partnerschappen en de internationale activiteiten van het bedrijf ontwikkelde. Hij was ook CEO en managing director van KPN Entercom Solution

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!