Floris Hulshoff Pol - 20 december 2022

Snowflake innoveert Data Platform en Snowpark

Snowflake innoveert Data Platform en Snowpark image

Datacloudbedrijf Snowflake, kondigde tijdens haar Snowday 2022 evenement, de laatste stop van Data Cloud World Tour in San Francisco, nieuwe innovaties aan voor Snowflake's Data Platform en Snowpark. Met deze aankondigingen vergroot Snowflake de economische waarde van hun platform voor klanten door Snowflake sneller te maken en nieuwe cross-cloud mogelijkheden aan Snowgrid toe te voegen. Hiermee kunnen klanten hun samenwerking verbeteren met rijkere ervaringen en privacybeschermende controles, geautomatiseerde databeveiliging en naadloze failover-mogelijkheden. Daarnaast introduceert Snowflake nieuwe innovaties aan in Snowpark die de ontwikkeling van toepassingen ontwrichten en ontwikkelaars, data engineers en data scientists in staat stellen direct in de Data Cloud te bouwen

Snowflake vernieuwt de ontwikkeling van toepassingen met de algemene beschikbaarheid van Snowpark voor Python, native Streamlit-ondersteuning en meer

Snowflake biedt ontwikkelaars de mogelijkheden die nodig zijn om complexiteit te elimineren en de productiviteit met data te verhogen. Nieuwe innovaties stellen ontwikkelaars in staat meer te doen met hun data door applicaties, pipelines en modellen te bouwen met één enkel dataplatform. Organisaties als NerdWallet, Northern Trust en Sophos halen meer uit hun data met Snowpark for Python, dat nu algemeen beschikbaar is.

Snowflake maakt Python en zijn rijke ecosysteem aan open source bibliotheken beschikbaar voor alle gebruikers en teams met de algemene beschikbaarheid van Snowpark for Python. In de maanden sinds de aankondiging van de openbare preview en de uitgebreide Anaconda-integratie tijdens Snowflake Summit 2022 heeft Snowpark voor Python een 6x zo grote adoptie gezien, met honderden klanten die met behulp van Snowpark met hun data bouwen.

Met Snowpark als Snowflake's developer framework krijgen ontwikkelaars een gestroomlijnde architectuur die de programmeertalen van gebruikers naar keuze ondersteunt, waaronder Java, Scala, SQL en nu ook Python. Snowpark for Python maakt deel uit van het bredere Snowpark ecosysteem, dat teams samenbrengt zodat ze kunnen samenwerken en bouwen op één uniform platform met een zeer veilige Python sandbox, waardoor ontwikkelaars dezelfde schaalbaarheid, elasticiteit, veiligheid en compliance-voordelen krijgen die ze gewend zijn bij het bouwen met Snowflake.

Cloud

Snowflake introduceert hogere prestaties en verbeterde cross-Cloud mogelijkheden voor het toonaangevende Data Platform

Met nieuwe transparante prestatieverbeteringen in zijn enkele elastische engine is Snowflake nu sneller en blijft het de winstgevendheid voor klanten verbeteren. Bedrijven krijgen meer waarde tegen lagere kosten wanneer zij Snowflake gebruiken als hun toonaangevende dataplatform. Snowflake's Snowgrid-technologie stelt klanten in staat om gemakkelijk op wereldwijde schaal te werken met verbeteringen in cross-cloud samenwerking, cross-cloud data governance en cross-cloud bedrijfscontinuïteit.
Snowflake’s laatste prestatieverbeteringen zijn erop gericht om met zijn enkele elastische prestatiemotor veelvoorkomende queries, replicatiesnelheden, nieuwe use cases en meer te versnellen. Hierdoor krijgen klanten automatisch meer warde voor hun geld, zonder dat ze daarvoor actie hoeven te ondernemen.

Als reactie op de groeiende data-behoeften van organisaties introduceert Snowflake ook nieuwe cross-cloud mogelijkheden in Snowgrid. Snowgrid biedt deze organisaties één naadloze en verbonden ervaring met wereldwijd verspreide teams en bedrijven om sneller resultaten te leveren, governance te verenigen en gemakkelijk data te repliceren voor een betere bedrijfscontinuïteit.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!