Hans Steeman - 23 december 2022

Atempo bindt sterke partners aan zich

Atempo bindt sterke partners aan zich image

Het Franse bedrijf Atempo heeft zijn markt via allianties met Panasas en Quantum flink vergroot. De stappen zijn erop gericht om onder andere de efficiëntie te vergroten en de groei te faciliteren. De allianties zijn ook nodig om beter toegang te krijgen tot de Amerikaanse markt. Ferhat Kaddour VP of Sales & Alliances: “Voor Europese aanbieders is het heel complex om de juiste certificering voor die markttoetreding rond te krijgen, samen met Amerikaanse partners lukt dat wel. Dus samen de markt bereden helpt bij het veroveren van de Amerikaanse markt.”

Atempo wil de komende tijd end-to-end immutabiliteit (het niet-veranderbaar maken van data) bij zijn klanten bereiken, door versleuteling op elke opslaglaag en met een veilige gegevensoverdracht. Dit alles om de compliance te verbeteren. Het is ook bedoeld om de gegevensintegriteit en de bescherming tegen ransomware te verbeteren door integriteits controles en automatische systeemtests bij het starten.

Atempo onder de motorkap

De Amerikaanse aanbieder Panasas introduceert de PanView- en PanMove-oplossingen. Deze zijn gebaseerd op Atempo-technologie en bieden geavanceerde data management en analytics voor Panasas-storage, om zo de zichtbaarheid en overdraagbaarheid van waardevolle data assets te verbeteren in organisaties die high-performance computing (HPC), high-performance data analytics (HPDA) en artificial intelligence en machine learning (AI/ML) op grotere schaal gebruiken.
De hoeveelheid ongestructureerde data groeit tegenwoordig snel, gedreven door de toenemende convergentie van traditionele HPC- en AI-workloads. Deze gevolgen van deze ontwikkeling wordt met de nieuwe diensten het hoofd geboden.

Ook met Quantum in zee

De Atempo Tina-software en Quantum-servers en -opslag bundelen hun krachten voor uitgebreide oplossingen voor gegevensbescherming om de cyberbeveiliging te versterken en de bedrijfsrisico's in datacentra te verminderen.
Quantum Corporation kondigde daartoe een uitgebreid partnerschap aan met Atempo. In het kader van het partnerschap introduceren de bedrijven oplossingen die de Tina-software van Atempo, een Quantum-mediaserver en Quantum’s secundaire opslagoplossingen combineren. Daarmee wordt de databescherming en -retentie naar een hoog niveau gebracht.

Door: Hans Steeman

 

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!