Wouter Hoeffnagel - 04 januari 2023

Salesforce schrapt tien procent van de banen

Salesforce schrapt tien procent van de banen image

Salesforce voert een reorganisatie door. 10% van de banen bij het bedrijf gaan verloren en een aantal vestigingen sluiten hun deuren. Het bedrijf stelt door het snelle werven van personeel tijdens de COVID-19 personeel nu te veel personeel te hebben en ziet zich genoodzaakt de kosten terug te dringen.

"Het klimaat blijft uitdagend en onze klanten hanteren een meer afgemeten aanpak voor hun aankoopbeslissingen. Met het oog hierop hebben we het zeer moeilijk besluit genomen om ons personeelsbestand met ongeveer 10% te verminderen, wat met name in de komende weken plaatsvindt", schrijft co-CEO Marc Benioff in een brief gericht aan personeel.

'Te veel mensen in dienst genomen'

"Ik heb veel nagedacht over hoe we op dit moment zijn gekomen. Terwijl onze inkomsten door de pandemie versnelden namen we te veel mensen in dienst, wat leidde tot deze economische neergang waarmee we nu worden geconfronteerd. En daar neem ik de verantwoordelijkheid voor", aldus Benioff.

Werknemers die door de reorganisatie hun baan verliezen zijn inmiddels via e-mail door het bedrijf geïnformeerd. Het bedrijf neemt met deze personen persoonlijk contact op en belooft voor hun teams duidelijkheid te scheppen over de wijzigingen in hun organisaties.

Compensatie

Benioff: "Voor degenen die Salesforce gaan verlaten, is onze prioriteit om hen volledig te ondersteunen, onder meer door een genereus pakket aan te bieden. In de VS ontvangen de getroffen werknemers minimaal bijna vijf maanden loon, een ziektekostenverzekering, loopbaanbegeleiding en andere voordelen om hen te helpen bij hun transitie. Degenen buiten de VS krijgen een vergelijkbaar niveau van ondersteuning en onze lokale processen zullen in overeenstemming zijn met de arbeidswetgeving in elk land."

De brief van Benioff is hier beschikbaar.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!