Witold Kepinski - 06 januari 2023

ChatGPT ontwikkelaar OpenAI heeft interesse van investeerders

ChatGPT ontwikkelaar OpenAI heeft interesse van investeerders image

OpenAI, een AI specialist en ontwikkelaar van het ChatGPT chatbotprogramma, is in gesprek om aandelen te verkopen die het bedrijf een marketcap moet opleveren van 29 miljard dollar, zo meldt Wall Street Journal. Thrive Capital en Founders Fund zouden in gesprek zijn om aandelen te kopen.

OpenAI is in trek bij investeerders nadat het eind 2022 ChatGPT lanceerde dat voor veel gebruikers wordt ervaren als een disruptieve AI toepassing.

ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) is een bot dat in november 2022 is gelanceerd. Deze bot heeft de aandacht getrokken vanwege zijn gedetailleerde reacties en uitgesproken antwoorden, hoewel de feitelijke nauwkeurigheid ervan wordt bekritiseerd.

ChatGPT, een prototype van een chatbot met kunstmatige intelligentie, ontwikkeld door OpenAI, is gespecialiseerd in het voeren van dialogen met een (menselijke) gebruiker. De chatbot is een groot taalmodel dat is verfijnd met zowel "supervised" als "reinforcement" leertechnieken voor kunstmatige intelligentie. Het is gebaseerd op het GPT-3.5-model van OpenAI, een verbeterde versie van GPT-3.

 

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!