Floris Hulshoff Pol - 13 januari 2023

Wolters Kluwer neemt NurseTim over

Wolters Kluwer neemt NurseTim over image

Software aanbieder Wolters Kluwer Health heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend en afgerond voor de overname van NurseTim, een in de VS gevestigde leverancier van oplossingen voor verpleegkundig onderwijs.

NurseTim zal onderdeel worden van Wolters Kluwer's Health Learning, Research & Practice (HLRP)-bedrijf, dat verpleegkundige opleiding en praktijkoplossingen omvat die ervoor zorgen dat studenten klaar zijn om te oefenen en dat verpleegkundigen voorbereid zijn om betere patiëntenzorg en betere resultaten te leveren.

NurseTim's NurseThink biedt een reeks testvoorbereidingstools voor docenten en studenten om kandidaten voor te bereiden op het Next Generation National Council Licensure Examination (NCLEX) in de VS. Daarnaast biedt het bedrijf praktijkgerichte verpleegkundige faculteitstraining door middel van conferenties en webinars.

"Door ons portfolio voor verpleegkundig onderwijs en NurseTim te combineren, ontstaat een uitgebreide reeks oplossingen die meer waarde genereren voor onze klanten", aldusJulie Stegman, Vice President van het Health LRP Nursing Segment bij Wolters Kluwer. "NurseTim's focus op de voorbereiding van de faculteit en de training van klinisch beoordelingsvermogen van verpleegkundigen sluit goed aan bij onze bestaande focus om ervoor te zorgen dat verpleegkundigen klinisch bekwaam zijn en voorbereid zijn om te oefenen."

“Al meer dan 15 jaar staat NurseTim bekend als leider op het gebied van innovatie in verpleegkundig onderwijs en praktijkgereedheid. Door het creëren van strategieën en tools die toegankelijk zijn voor docenten en studenten, luidt NurseTim de industrie een nieuw tijdperk in. We zijn enthousiast over het bewezen succes van Wolters Kluwer met zijn Lippincott-oplossingen en positieve impact op het vak. Deze staat van dienst en onze gedeelde inzet voor de resultaten van verpleegprogramma's en het succes van studenten maken het een goede match voor de volgende groeifase voor NurseTim, "aldusTim Bristol, CEO, NurseTim Inc.

NurseTim, opgericht in 2008, is gevestigd in Minneapolis MN en heeft 48 professionals in dienst. Wolters Kluwer verwacht dat de investering binnen 3-5 jaar een rendement op het geïnvesteerde vermogen (ROIC) zal opleveren dat hoger is dan de gewogen gemiddelde kapitaalkosten (8%) en verwacht dat de transactie een immateriële impact zal hebben op de aangepaste winst.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!