Floris Hulshoff Pol - 13 januari 2023

DataStax neemt machine learning specialist Kaskada over

DataStax neemt machine learning specialist Kaskada over image

DataStax, een real-time AI-bedrijf, heeft aangekondigd dat het Kaskada heeft overgenomen, een machine learning (ML)-bedrijf dat als eerste het beheer, de opslag en de toegang tot tijd oploste -gebaseerde gegevens om gedrags-ML-modellen te trainen en de directe, bruikbare inzichten te leveren die kunstmatige intelligentie (AI) voeden.

Zowel DataStax als Kaskada hebben een staat van dienst in het bijdragen aan open source-gemeenschappen. Datastax zal in eerste instantie de kerntechnologie van Kaskada open source maken en is van plan later dit jaar een nieuwe cloudservice voor machine learning aan te bieden.

De meeste initiatieven op het gebied van machine learning leveren niet de resultaten op die bedrijven nodig hebben, omdat het proces handmatig, complex en frustrerend is. Naast dit probleem presteren veel modellen ondermaats omdat ze de relevantie en context van real-time data missen. De toevoeging van Kaskada aan DataStax's portfolio van cloudservices - dat vandaag de dag de enorm schaalbare Astra DB database-as-a-service bevat die is gebouwd op Apache Cassandra en event streaming met Astra Streaming - geeft organisaties een enkele omgeving om eenvoudig en kosteneffectief lever applicaties doordrenkt met real-time AI, met behulp van een geavanceerd ML/AI-model dat is bewezen door marktleiders zoals Netflix en Uber.

"Bedrijven moeten in realtime opereren, gegevens gebruiken om operaties aan te sturen en directe, weloverwogen beslissingen en acties aan te wakkeren", aldus Chet Kapoor, voorzitter en CEO van DataStax. “ DataStax heeft al veel klanten die realtime data gebruiken, en met Kaskada als onderdeel van ons dienstenportfolio kunnen we hen de mogelijkheid bieden om die data te gebruiken om krachtige ervaringen voor hun klanten te creëren met realtime AI. Het is een spannende tijd voor DataStax en we hebben een duidelijk nieuw mandaat: real-time AI voor iedereen.”

"Veel bedrijven hebben moeite om succes te zien met hun big data-projecten omdat ze niet de luxe hebben van grote ML- en data-engineeringorganisaties - de kosten zijn hoog en de tijd om impact te maken is lang", zegt Davor Bonaci, CEO van Kaskada . " We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met DataStax om de real-time AI-stack mogelijk te maken die gewoon werkt, gevoed met gegevens van Astra DB."

SLTN Vierkant Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
Dutch IT Awards Nomineer Nu liggend nieuwsbrief

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!