Wouter Hoeffnagel - 19 januari 2023

TP-Link Omada introduceert stapelbare L3 Managed Switches

TP-Link Omada introduceert stapelbare L3 Managed Switches image

TP-Link introduceert in de loop van het eerste kwartaal van 2023 een volledig nieuwe serie van intelligente en stapelbare-stackable Full Layer-3 switches: de Omada Switch 6000 -serie. Deze serie is ontworpen voor de netwerken van grootzakelijke klanten en bestaat uit een achttal modellen geschikt voor de access-laag, een viertal modellen voor de aggregatie-laag en één snelle switch voor de campus core. Verschillende modellen uit de Omada Switch 6000-serie zijn daarnaast goed toepasbaar in datacenter-omgevingen in de rol van top-of- rack (ToR) switch.

De modellen voor de access-laag zijn uitgerust met 24 of 48 stuks koperpoorten met 1 of 2.5 Gbps bandbreedte en beschikken over respectievelijk 4 of 6 stuks upstream SFP+ (10 GbE) of SFP28 (25 GbE) poorten. De switchmodellen voor de aggregatie-laag zijn uitgerust met 10 GbE of 25 GbE poorten en 25 GbE of 100 GbE upstream poorten. Het laatste model in de serie is een echte core switch, deze is uitgerust met 32 stuks 100 GbE poorten.

Functionaliteiten

Met deze switchlijn in Omada SDN geeft TP-Link invulling aan diverse openstaande wensen van klanten, waaronder de beschikbaarheid van hot swap redundante power supplies, fysieke stacking, routeringsfuncties zoals RIP, OSPF, ECMP, VRRP en VRF, alsmede aanzienlijk hogere PoE budgetten tot wel 1600 Watt. Met de routeringsprotocollen kan het bedrijf uiterst schaalbare netwerken realiseren. Ondersteuning van PIM-SM en PIM-DM maakt het garanderen efficiënte routering voor multicast groepen mogelijk. Tot slot worden DHCP-server en DHCP Relay ondersteund.

De Omada Switch 6000-serie is uitgerust met hot-swap voedingen met een capaciteit van 400 of 800 Watt die in combinatie een maximaal vermogen van 1600 Watt kunnen leveren. Deze kunnen voldoen aan de behoeften van vrijwel alle PoE-apparaten, meldt TP-Link. De switches ondersteunen de 802.3at PoE+ of 802.3bt PoE++ standaarden met een vermogen tot 60W per poort. Bovendien ondersteunt de 6000 -serie Stack Power, waarmee de voedingen de belasting over meerdere systemen in een stack kunnen verdelen. Door de switches onderling te verbinden met stroomkabels kunt u de voedingen beheren als één grote voeding die stroom levert aan alle switches en aan de gevoede apparaten die zijn aangesloten op switchpoorten.

Redundantie

Redundante voedingen en ventilatoren maken de switch -serie een ideale keuze voor een netwerkarchitectuur waar een zeer hoge beschikbaarheid vereist is. Alle modellen in de nieuwe serie kunnen geplaatst worden in zowel ring-, ster- en stack-architecturen. Fysiek stapelen is mogelijk tot 20 switches voor ingebouwde redundantie en prestaties. Virtueel stapelen ondersteunt duizenden switchpoorten in een enkele logische stack voor verenigd beheer, bewaking en configuratie. M-LAG implementeert linkaggregatie tussen meerdere apparaten, waardoor de betrouwbaarheid van de verbinding wordt verbeterd. ERPS ondersteunt snelle bescherming en herstel in een ringtopologie. VRRP laat een groep switches elkaar dynamisch ondersteunen voor de implementatie van redundante gateways.

De nieuwe producten van TP-Link zijn in de loop van 2023 beschikbaar.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!