Wouter Hoeffnagel - 22 januari 2023

Main lijft pdv Financial Software en van den Berg in

Main lijft pdv Financial Software en van den Berg in image

Main Capital Partners (Main) neemt pdv Financial Software over, een Duitse speler in software voor kapitaalmarkten. pdv en Main kondigen ook de overname aan van van den Berg en van den Berg Service, een speler in betalingsverwerkingsoplossingen in Duitsland die ook uitbreidt naar de DACH-regio en andere Europese landen.

De samenwerking van de twee bedrijven moet leiden tot de opbouw van een omvangrijke groep in de softwaremarkt voor banken. Samen met het management van zowel pdv als van den Berg ondersteunt Main de groep bij hun groeiplannen en een selectieve buy-and-build strategie.

pdv Financial Software, met hoofdkantoor in het Duitse Hamburg, is een Duitse speler op het gebied van kapitaalmarktsoftware en levert end-to-end oplossingen voor de gehele handelsketen. De oplossing omvat alle belangrijke activaklassen en financiële instrumenten voor zowel het koop- als verkoopaspect, evenals voor institutionele en particuliere handel. Deze aspecten zijn diep verweven in de bedrijfsvoering van de klant. Redenen voor de investering van Main zijn onder meer het cross-selling potentieel van pdv, hun financiële profiel met consistente groei, sterke winstgevendheid en hun sterke klantenbestand.

Klanten meer waarde bieden

Reinhard Wienke, oprichter en CEO van pdv Financial Software, legt uit: “We zijn verheugd en kijken ernaar uit om samen met een ervaren partner als Main de reis voort te zetten om een leidende groep op te bouwen in het softwaresegment voor banken en kapitaalmarkten. Door onze samenwerking zijn we in staat om onze strategische doelen sneller te bereiken en meer waarde te bieden aan onze klanten door ons product- en dienstenaanbod uit te breiden. We zien een sterke match tussen ons en van den Berg en zijn enthousiast over onze plannen voor de gemeenschappelijke toekomst.”

Van den Berg, met hoofdkantoor in Herzogenrath, levert haar betalingsoplossingen aan meer dan 100 klanten, waarvan de meeste voornamelijk actief zijn in het bancaire segment. Het productaanbod van het bedrijf omvat Payment Processing and Management (PPM). Het aanbod is een allesomvattende oplossing voor het ontvangen, omzetten, verifiëren, corrigeren, matchen en doorsturen van alle betalingstransacties. Daarnaast biedt van den Berg ook andere functies voor SEPA Card Clearing voor het verwerken van kaartbetalingen en biedt het ook een Instant Payments Gateway.

Meer voet aan de grond in de softwaremarkt voor banken

pdv en van den Berg zijn complementair aan elkaar, waardoor de combinatie strategisch goed past. Als zodanig is er een sterk synergiepotentieel door cross- en upsell binnen de bredere softwaregroep. Daarnaast voegen pdv en van den Berg loyale klanten toe aan de groep zoals de Commerzbank, de Baader Bank en de Hamburger Sparkasse, die synergiën en cross-selling mogelijkheden bieden. Bovendien vergroot de combinatie de aanwezigheid van beide bedrijven binnen de softwaremarkt voor banken.

Samen met het management van zowel pdv als van den Berg bouwt Main het softwareplatform verder uit rondom de pijlers van handel, betaling en complementaire bankoplossingen met een sterk terugkerend inkomstenprofiel.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!