Floris Hulshoff Pol - 24 januari 2023

Nokia en Samsung sluiten licentie overeenkomst voor 5G-octrooi

Nokia en Samsung sluiten licentie overeenkomst voor 5G-octrooi image

Nokia heeft aangekondigd dat het een nieuwe wederzijdse licentie- octrooiovereenkomst met Samsung heeft ondertekend nadat de vorige overeenkomst eind 2022 afliep. Volgens de overeenkomst, die betrekking heeft op de fundamentele uitvindingen van Nokia op het gebied van 5G en andere technologieën, zal Samsung vanaf 1 januari 2023 betalingen doen aan Nokia voor een meerjarige periode. De voorwaarden van de overeenkomst blijven vertrouwelijk tussen de partijen.

Jenni Lukander, President van Nokia Technologies: “Samsung is een leider in de smartphone-industrie en we zijn verheugd dat we een minnelijke overeenkomst met hen hebben bereikt. De overeenkomst geeft beide bedrijven de vrijheid om te innoveren en weerspiegelt de kracht van Nokia's octrooiportfolio, decennialange investeringen in R&D en bijdragen aan mobiele standaarden en andere technologieën."

De overeenkomst is in overeenstemming met de veronderstellingen die Nokia heeft bekendgemaakt in het langetermijncommentaar van Nokia Technologies in haar financiële rapport voor het derde kwartaal en januari-september 2022, uitgegeven op 20 oktober 2022.

Nokia's patentportfolio is gebaseerd op meer dan 130 miljard euro geïnvesteerd in R&D sinds 2000 en bestaat uit ongeveer 20.000 patentfamilies, waaronder meer dan 4.500 patentfamilies die essentieel zijn verklaard voor 5G. Nokia draagt zijn uitvindingen bij aan open standaarden in ruil voor het recht om deze in licentie te geven op eerlijke, redelijke en niet-discriminerende voorwaarden (FRAND). Bedrijven kunnen deze technologieën in licentie geven en gebruiken zonder zelf substantiële investeringen in de normen te hoeven doen, wat innovatie en de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten voor consumenten stimuleert.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!