Witold Kepinski - 25 januari 2023

DataCore koopt data storage specialist Object Matrix

DataCore koopt data storage specialist Object Matrix image

DataCore Software heeft aangekondigd dat het Object Matrix heeft overgenomen, de bekroonde pionier op het gebied van objectopslag en media-archiefspecialist. De best-of-breed apparaten en cloudaanbiedingen van Object Matrix worden onderdeel van het DataCore Perifery-portfolio dat gespecialiseerd is in het leveren van end-to-end, applicatiegerichte oplossingen voor edge- en snelgroeiende markten, waaronder media en entertainment. Deze overname versterkt de Perifery-lijn van edge-apparaten en -oplossingen en voegt ongeëvenaard talent en expertise toe aan het Perifery-team.

"Gartner voorspelt dat tegen 2025 meer dan 50% van de door de onderneming beheerde data aan de edge zal worden gecreëerd en verwerkt. We zijn verheugd om ons Perifery-portfolio uit te breiden met innovatieve oplossingen waarmee we toonaangevend kunnen worden in edge-markten", aldus Abhijit Dey, algemeen directeur van DataCore's Perifery-activiteiten.

“De Object Matrix-productlijn is een perfecte aanvulling op ons oplossingenportfolio van wereldklasse en vergroot de betrouwbaarheid en flexibiliteit voor klanten in de snelgroeiende markt voor media en entertainment. In samenwerking met het Object Matrix-team kijken we ernaar uit om toonaangevende innovatie te brengen en doorlopende technologie en klantenondersteuning te bieden.”

Object Matrix ontwikkelt MatrixStore on-premises apparaten, hybride oplossingen en cloudopslagaanbiedingen waarmee omroepen en serviceproviders inhoud veilig kunnen beheren in elke fase van de medialevenscyclus, wat aanzienlijke operationele en financiële voordelen biedt. Klanten van Object Matrix zijn onder meer NBC Universal, Warner Bros. Discovery, MSG-N, ATP Media, BT en de BBC. Object Matrix-klanten zullen profiteren van de innovatieve mogelijkheden van DataCore's gevestigde, wereldwijde aanwezigheid en bekroonde ondersteuning.

Het verwerven van Object Matrix versnelt de visie van DataCore.NEXT om de reis van de klant van de kern naar de rand en de cloud te verbeteren. Door het aanbod van Perifery- en Object Matrix-oplossingen strategisch op elkaar af te stemmen, herdefinieert DataCore hoe opslagresources het best kunnen worden gebruikt om optimale resultaten en de laagste kosten voor klanten te garanderen, waardoor technologische barrières doorbraken worden.

"Deze aankondiging betekent een opwindende nieuwe fase voor Object Matrix, waardoor we ons bereik en onze productambities binnen DataCore kunnen uitbreiden, terwijl we doorgaan met het ontwikkelen van state-of-the-art on prem, cloud en hybride mediaopslagoplossingen", aldus Jonathan Morgan, CEO van ObjectMatrix.

"Door gebruik te maken van DataCore's ervaren leiderschapsteam, wereldwijde distributie - bestaande uit meer dan 400 kanaalpartners en meer dan 10.000 wereldwijde klanten - gecombineerd met engineering, verkoop en marketing van wereldklasse, bevinden we ons in een uitstekende positie."

De overname van Object Matrix luidt een spannend jaar in voor DataCore na twee strategische overnames van Caringo in januari 2021 en MayaStor in november 2021. Caringo's Swarm Object Storage-software bedient momenteel honderden klanten in meer dan 25 landen, met een groei van meer dan 35% in 2022 DataCore Bolt, ontwikkeld door de overname van MayaStor, is een Kubernetes-platform voor opslag en dataservices voor gecontaineriseerde applicaties. MayaStor nadert 1 miljoen downloads per jaar en heeft sinds 2021 een gebruikersgroei van meer dan 50% gezien.

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!