Floris Hulshoff Pol - 26 januari 2023

Heijmans kiest voor virtuele kaarten van Q-Card

Heijmans kiest voor virtuele kaarten van Q-Card image

Bouwbedrijf, Heijmans, heeft gekozen voor de virtuele kaarten van Q-Card om hun long tail spend onder controle te krijgen. Door Q-Card toe te voegen aan de digitale agenda van 2023, breidt Heijmans het P2P-proces uit, waardoor de kostenbeheersing en de zichtbaarheid vooraf aanzienlijk worden verbeterd voor een breed scala aan indirecte uitgavencategorieën binnen meerdere afdelingen.

Een ander belangrijk doel is om efficiëntiewinst te behalen door het huidige ERP-leveranciersbestand, bestaande uit een te grote verscheidenheid aan leveranciers voor kleine of onregelmatige aankopen, te verkleinen. Heijmans streeft ernaar de oplossing beschikbaar te stellen voor duizenden medewerkers, zowel in directe als indirecte functies, om de adoptie te stimuleren met Q-Card’s gebruiksvriendelijke betaalervaring. Vanuit de mobiele app is er een begeleide zelfbediening service met vooraf gecodeerde informatie beschikbaar, naast de volledige wallet-integratie op smartphones via Apple Pay en Google Pay en wordt het proces middels een gebruiksvriendelijke fotofunctie voor betaalbewijzen ondersteund.

“Zoals bij menig organisaties het geval is, zien we een grote verscheidenheid aan kleine indirecte en directe aankopen in verschillende delen van de organisatie, wat leidt tot inefficiënte processen met verschillende betalingsmethoden. Veel aankopen worden door werknemers privé gefinancierd, wat leidt tot frequente declaraties. De huidige werkwijze brengt onnodige administratieve handelingen en compliance risico’s met zich mee,” legt Job Verkerke uit, Chief Procurement Officer bij Heijmans. “We zijn blij om dit project samen met Q-Card af te trappen en onze tail spend te moderniseren met zo’n intuïtieve en flexibele oplossing, die volledig zal worden geïntegreerd met ons financiële systeem.”

“Het is een genoegen om gerespecteerde klanten zoals Heijmans te verwelkomen en toe te voegen aan ons portfolio,” zegt Rob van Ipenburg, Chief Executive Officer bij Q-Card. “Met deze samenwerking streven we ernaar om Heijmans een toekomstbestendige en bewezen strategie te bieden die ondersteund wordt door onze missie in alle industrieën te helpen met hun long tail uitgaven efficiënter te beheren en te beheersen. We kijken ernaar uit om het Heijmans team te ondersteunen met onze agile werkwijze en onze bewezen kennis op het gebied van het digitaliseren van inkoopprocessen.”

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!