Wouter Hoeffnagel - 31 januari 2023

DataCore neemt Object Matrix over

DataCore neemt Object Matrix over image

DataCore Software neemt Object Matrix over, een speler op het gebied van objectopslag en media-archiefspecialist. De apparaten en cloudoplossingen van Object Matrix gaan deel uitmaken van het Perifery-portfolio van DataCore. Met de overname versterkt DataCore zijn Perifery-assortiment met edge-apparaten en -oplossingen. Ook voegt het bedrijf nieuw talent en expertise toe aan het Perifery-team.

Object Matrix ontwikkelt MatrixStore-apparatuur op locatie, hybride-oplossingen en oplossingen voor cloudopslag. Daardoor kunnen omroepen en serviceproviders content in elke fase van de medialevenscyclus veilig beheren, wat aanzienlijke operationele en financiële voordelen oplevert. Onder meer NBC Universal, Warner Bros. Discovery, MSG-N, ATP Media, BT, en de BBC zijn klant bij Object Matrix.

Klantproces van kern tot edge of cloud verbeteren

Klanten van Object Matrix krijgen toegang tot het aanbod van DataCore. De overname van Object Matrix versnelt de visie van DataCore.NEXT om het klantproces van de kern tot de edge of cloud te verbeteren. Door het aanbod oplossingen van Perifery en Object Matrix op elkaar af te stemmen, wil DataCore herdefiniëren hoe opslagmiddelen het best worden ingezet om te zorgen voor optimale resultaten en lage kosten.

“Gartner voorspelt dat meer dan 50% van de door bedrijven beheerde data tegen 2025 zullen worden gecreëerd en verwerkt door middel van edge computing. We zijn blij dat we het Perifery-portfolio kunnen uitbreiden met vernieuwende oplossingen die ons in staat zullen stellen koploper te zijn op edge-markten”, zegt Abhijit Dey, Algemeen Directeur van de Perifery-activiteiten van DataCore. “De productlijn van Object Matrix vult ons portfolio perfect aan, waarmee de betrouwbaarheid en flexibiliteit voor klanten binnen de snelgroeiende media en entertainment edge-markt wordt vergroot. We kijken ernaar uit om door samenwerking met het team van Object Matrix toonaangevende innovaties te kunnen aanbieden.”

“Deze aankondiging betekent een spannende, nieuwe fase voor Object Matrix. We kunnen ons bereik en onze ambities met producten uitbreiden binnen DataCore. Tegelijkertijd kunnen we doorgaan met het ontwikkelen van geavanceerde media-opslagoplossingen op locatie, in de cloud en hybride”, aldus Jonathan Morgan, CEO van Object Matrix. “Door gebruik te maken van het ervaren leiderschapsteam van DataCore, wereldwijde distributie, en meer dan 10.000 klanten over de hele wereld - in combinatie met uitstekende techniek, verkoop en marketing - bevinden we ons in een goede positie.”

Overnames van Caringo en MayaStore

De overname van Object Matrix volgt op twee eerdere strategische overnames: die van Caringo in januari 2021 en MayaStor in november 2021. Caringo bedient klanten in meer dan 25 landen wereldwijd met objectopslagsoftware genaamd Swarm. Het bedrijf realiseerde een groei van 35% in 2022. DataCore Bolt - dat werd ontwikkeld dankzij de overname van MayaStor - is een Kubernetes-platform voor opslag en dataservices voor containertoepassingen. MayaStor nadert de 1 miljoen downloads per jaar en het aantal gebruikers is sinds 2021 met meer dan 50% toegenomen.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!