Wouter Hoeffnagel - 31 januari 2023

VS overwegen verbod op alle handel met Huawei

VS overwegen verbod op alle handel met Huawei image

De Verenigde Staten overwegen het invoeren van een verbod op de levering van alle Amerikaanse technologie naar Huawei. De Amerikaanse overheid zou al zijn gestopt met het verstrekken van vergunningen die Amerikaanse partijen nodig hebben om handel te drijven met het Chinese techbedrijf.

Dit melden Bloomberg, Reuters en de Financial Times op basis van bronnen. Een concrete beslissing over het verbod zou nog niet zijn genomen. Ambtenaren binnen de Amerikaanse overheid zouden echter pleiten voor een algeheel verbod op het leveren van Amerikaanse technologie aan Huawei.

Zwarte lijst

Al langer leggen de VS allerlei beperkingen op aan handel met Huawei. Het Chinese bedrijf staat op de Entity List, een zwarte lijst. Leveranciers moeten daardoor een vergunning aanvragen bij de Amerikaanse overheid om handel te drijven met Huawei.

Het Amerikaanse ministerie van Handel heeft echter een aantal bedrijven al medegedeeld dat er geen vergunningen meer worden verstrekt voor het exporteren van technologie naar Huawei, meldt de Financial Times op basis van bronnen.

Het Amerikaanse ministerie meldt aan Bloomberg en de Financial Times zijn beleid voortdurend te evalueren en communiceren met belanghebbenden. Huawei wil niet reageren op de berichtgeving.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!