Wouter Hoeffnagel - 02 februari 2023

SAP en Red Hat ondersteunen cloudtransformatie

SAP en Red Hat ondersteunen cloudtransformatie image

SAP en Red Hat breiden hun partnership uit, waarbij de inzet van en ondersteuning voor Red Hat Enterprise Linux door SAP aanzienlijk worden opgevoerd. Deze samenwerking is erop gericht om intelligente bedrijfsvoering te verbeteren, cloudtransformatie in verschillende sectoren te ondersteunen en IT-innovatie als geheel te versterken.

Beide bedrijven werken al jarenlang samen. SAP migreert gestaag een deel van zijn interne IT-landschap en het SAP Enterprise Cloud Services-portfolio naar het standaard fundament van Red Hat Enterprise Linux. De inzet van Red Hat Enterprise Linux voor de interne IT-omgevingen van SAP en SAP Enterprise Cloud Services levert meer flexibiliteit op, waarmee aan hedendaagse en toekomstige technologie-eisen kan worden voldaan. In combinatie met de RISE with SAP-oplossing biedt Red Hat Enterprise Linux verbeterde prestaties bij de ondersteuning van implementaties van RISE with SAP-oplossingen in cloudomgevingen. Zo verlopen cloudadoptie en -transformatie soepeler voor klanten als zij hun nieuwe fase van IT-innovatie voorbereiden. Het komende jaar gaan Red Hat en SAP nauw samenwerken om de ondersteuning te versterken voor de workloads van de RISE with SAP-oplossing op Red Hat Enterprise Linux, en SAP's adoptie van Red Hat Enterprise Linux in breder verband te versnellen.

Wereldwijd in gebruik

Red Hat Enterprise Linux, een Linux-besturingssysteem voor hybride cloud-innovatie, word gebruikt door ondernemingen wereldwijd in vele sectoren. Het platform levert een consistente basis voor SAP software-implementaties door een standaard Linux-backbone te bieden die SAP-klanten ondersteunt bij hybride en multi-cloudomgevingen.

Om SAP te ondersteunen bij een bredere implementatie van Red Hat Enterprise Linux, stelt Red Hat speciale productengineers en on-site resources beschikbaar. Zij helpen engineering- en technische teams van SAP bij standaardisatie op Red Hat Enterprise Linux en bij het verbeteren van de interoperabiliteit voor SAP- en Red Hat-oplossingen. SAP-professionals kunnen belangrijke technische vaardigheden ontwikkelen en hun kennis van Red Hat's hybride cloud-technologieën verdiepen via virtuele Red Hat-trainingen die door instructeurs worden geleid en hands-on labs via Red Hat Learning Subscription Premium.

Het gezamenlijke initiatief om SAP-software workloads op Red Hat Enterprise Linux uit te breiden is bedoeld om SAP-klanten te helpen de bedrijfsflexibiliteit te verbeteren, cloudimplementaties te versnellen en bedrijfsinnovatie te stimuleren dankzij de schaalbare, flexibele en open hybride cloud-infrastructuur van Red Hat. De combinatie ondersteunt klanten bij het stroomlijnen van cloud-transformatieprojecten op basis van SAP-software zoals SAP S/4HANA, op basis van de RISE with SAP-oplossing die wordt ondersteund door Red Hat Enterprise Linux.

'Consistente basis voor hybride cloud-workloads'

Lalit Patil, CTO SAP Enterprise Cloud Services bij SAP SE: "Red Hat Enterprise Linux levert een robuuste, open infrastructuur voor de ondersteuning van SAP software-implementaties en biedt een consistente basis voor hybride cloud-workloads. We kijken ernaar uit om samen met Red Hat onze prestaties in innovatie verder uit te bouwen om onze klanten meer flexibiliteit en veerkracht te bieden in cloudomgevingen."

Gunnar Hellekson, vice president en general manager Red Hat Enterprise Linux Business Unit bij Red Hat: "Organisaties die hun business intelligence- en analyticssystemen willen uitbreiden naar de open hybride cloud, hebben een besturingssysteemfundament nodig dat getest, gevalideerd en vertrouwd is voor deze kritische operaties. Red Hat Enterprise Linux biedt al de vertrouwde backbone aan de wereldwijde Fortune 500, en we zijn verheugd dit vertrouwen verder uit te breiden naar SAP en onze gezamenlijke klanten als het gemeenschappelijke besturingssysteem dat SAP-software workloads en bedrijfsactiviteiten ondersteunt."

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!