Floris Hulshoff Pol - 06 februari 2023

Dell Technologies lanceert VxRail VD-4000 platform

Dell Technologies lanceert VxRail VD-4000 platform image

Dell Technologies lanceert zijn nieuwe en compacte VxRail VD-4000 hyperconverged infrastructuursysteem platform. Dell Technolgies meldt in een blog: "VxRail VD-4000 robuuste platform, met een kleinere, speciaal gebouwde vormfactor die de voordelen van VxRail uitbreidt naar locaties die voorheen ontoegankelijk waren vanwege ongunstige omstandigheden, lage bandbreedte en voetafdrukbeperkingen. Deze nieuwe vormfactor breidt de voordelen van VxRail uit om nog meer edge use cases aan te pakken, waarde toe te voegen aan de edge waar dit het meest nodig is, waardoor efficiëntie, automatisering en operationele eenvoud naar nieuwe en unieke omgevingen wordt gebracht."

Het nieuwe robuuste VxRail-knooppunt, met een aanzienlijk kleinere vormfactor, is ideaal voor krappe en ruwe omgevingen. In een rek, op elkaar stapelen of aan een muur monteren, deze oplossing brengt alle voordelen van VxRail naar extreme locaties, aldus Dell Technologies.

De VxRail VD-4000 is ontworpen voor flexibiliteit met opties voor meerdere 1U- en 2U-knooppuntsledes in ofwel een chassis voor rackmontage met standaardbreedte of een nieuw chassis van 14 inch diep bij 10,5 inch breed - ongeveer zo groot als een schoenendoos - dat kan worden gestapeld op een plank of zelfs aan de muur gemonteerd waar de vloerruimte schaars is.

Rackbaar chassis ondersteunt vier 1U-nodesledes, twee 2U-nodesledes + vSAN-witness of een combinatie van 1U- en 2U-nodesledes.

Stapelbaar en monteerbaar chassis ondersteunt twee 1U-nodesledes + vSAN-witness of één 2U nodeslede.

De VD-4000 kan werken bij temperaturen van 27 F tot 131 F (-5 C tot 55 C) en is getest om schokken en trillingen te weerstaan met Network Equipment-Building System (NEBS) en Military Standard (MIL-STD) certificeringen.

Dell Technologies meldt verder: "Beide VD-4000-chassis hebben ook de mogelijkheid om een vergrendelbare, intelligente gefilterde rand op te nemen die u waarschuwt wanneer deze verstopt is, om uw systeem vrij te houden van stof, vocht en andere luchtverontreinigingen die veel voorkomen in randlocaties zoals mobiele commandocentra, militaire locaties , bouwplaatsen of met pluisjes gevulde achterkamertjes in winkels. De nieuwe VxRail VD-4000 is geweldig voor unieke omgevingen en unieke workloads. Met integratie en ondersteuning voor NVIDIA A2 en A30 GPU's, brengt het krachtige analyses naar elke locatie, of het nu gaat om het analyseren van camerabeelden voor objectdetectie, het aansturen van machine learning voor betere klantreizen of het uitvoeren van AI-applicaties om toeleveringsketens te optimaliseren. Bovendien wordt de VD-4000 aangedreven door Intel Xeon D-processors . Deze 'ontworpen voor de edge'-CPU wordt geleverd met ingebouwde AI, beveiliging en compacte rekenkracht die een hoge gegevensdoorvoer levert waar edge-klanten om vragen."

Lees meer details hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!