Wouter Hoeffnagel - 08 februari 2023

Schneider Electric gaat industriële digitale transformatie ondersteunen

Schneider Electric gaat industriële digitale transformatie ondersteunen image

Schneider Electric, een speler in de digitale transformatie van energiebeheer en -automatisering, lanceert zijn nieuwe Industrial Digital Transformation Services. Deze dienst ondersteunt industriële ondernemingen bij hun digitale transformatie.

De diensten zijn gebaseerd op een schaalbare methodologie voor impactvolle industriële digitalisering, die bestaat uit een ontdekkingsfase, diagnose, strategie, ontwerp, implementatie en aanhoudend klantsucces. Schneider Electric richt zich hierbij:

  • Operationele efficiëntie en de empowerment van werknemers
  • Duurzaamheid en energie-efficiëntie
  • Optimalisatie van bedrijfsmiddelen
  • Cybersecurity

Innovatie aanmoedigen en ondersteunen

In het rapport Taking Control of Industrial Transformation meldt OMDIA dat 'respondenten digitale transformatie niet alleen zien als een drijfveer voor kostenbeheer, maar ook als een kritisch component dat strategisch belang biedt aan hun bedrijven en belangrijk is om innovatie aan te moedigen en te ondersteunen.' Nu de klimaat- en energiecrises verdere digitale transformatie een strategische noodzaak maakt, staan industriële ondernemingen onder druk vooruitgang te boeken op het gebied van energie-efficiëntie, de aankoop van hernieuwbare energie en elektrificatie.

"Een succesvolle industriële digitale transformatie vraagt om een wereldwijde visie die flexibel genoeg is om lokale behoeften te ondersteunen", zegt Marc Fromager, SVP Industrial Automation Services bij Schneider Electric. Het bedrijf speelt hierop in met zijn Industrial Digital Transformation Services.

Digitale transformatie versnellen

Schneider Electric ontving eerder meerdere onderscheidingen van 4th Industrial Revolution (4IR) Advanced Lighthouse door het World Economic Forum voor zijn eigen wereldwijde slimme fabrieken en distributiecentra. Lighthouses zijn fabrieken die 4IR-technologie van pilot tot integratie op schaal toepassen om zo operaties, waardeketens en bedrijfsmodellen te transformeren voor een overtuigend financieel, operationeel en duurzaam rendement.

Craig Resnick, Vice President, Consulting bij ARC Advisory Group: "Volgens ons onderzoek zijn ongeveer 83% van de eindgebruikers en OEM's bezig met hun digitale transformatie proces, maar heeft slechts ongeveer 7% het gevoel het proces te hebben voltooid. Daarom is het noodzakelijk dat eindgebruikers en OEM's overwegen om digitale transformatie diensten te gebruiken, zoals die van Schneider Electric, om hun digitale transformatie traject te versnellen en sneller financiële voordelen te behalen terwijl ongeplande stilstand wordt verminderd."

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!