Wouter Hoeffnagel - 08 februari 2023

Gerucht: Amerikaanse antitrustzaak tegen Amazon op komst

Gerucht: Amerikaanse antitrustzaak tegen Amazon op komst image

Amerikaanse autoriteiten start mogelijk een antitrustzaak tegen Amazon. Het bedrijf zou via meerdere bedrijfsactiviteiten de concurrentie verstoren. Het gaat daarbij onder meer om het voorrang geven van eigen producten ten opzichte van die van concurrenten en het bundelen van producten en Amazon Prime.

Dit melden onder meer The Wall Street Journal en Bloomberg op basis van bronnen. Welke onderwerpen in de aanklacht exact worden behandeld is nog niet zeker, melden de bronnen. Bloomberg meldt dat de zaak mogelijk dit voorjaar wordt aangespannen. Onder meer overnames die Amazon de afgelopen jaren deed, zoals die van Roomba-fabrikant iRobot, zouden een rol spelen.

The Wall Street Journal meldt dat mogelijk ook de wijze waarop Amazon zijn eigen producten aanbiedt in de aanklacht wordt meegenomen. Het gaat daarbij om voorrang die Amazon eigen producten zou geven ten opzichte van die van concurrenten. Denk daarnaast het bundelen van producten. Zo biedt Amazon gebruikers een combinatie aan van Amazon Prime en snellere verzendingen van producten.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!