Wouter Hoeffnagel - 16 februari 2023

Fugro bouwt bedrijfskritisch apparatuurbeheersysteem met Mendix

Fugro bouwt bedrijfskritisch apparatuurbeheersysteem met Mendix image

De wereldwijde geo-dataspecialist Fugro beschikt over een nieuw cloud-gebaseerd, bedrijfskritisch apparatuurbeheersysteem gebouwd met het Mendix low-code platform. Met Mendix creëerde Fugro binnen zeven maanden een modern cloud-native platform dat inzicht geeft in het beheer van bedrijfskritische apparatuur. Het nieuwe systeem vervangt het verouderde equipment management system (EMS) van Fugro.

Fugro is een Nederlands bedrijf dat wereldwijd opereert en een jaaromzet kemt van 1,5 miljard euro. Het ontsluit inzichten uit geodata zowel op het land als op zee door middel van geïntegreerde dataverzameling, analyse en advies. Om ervoor te zorgen dat ze de meest efficiënte service bieden, herbeoordeelt Fugro voortdurend haar software-portfolio. Onverwachte downtime of onnauwkeurigheden in apparatuur in het veld is riskant en kan zeer kostbaar zijn. Bij Fugro's divisie voor ‘marine characterization’ waarbij grondonderzoek op zee wordt verricht, was er behoefte aan een update van het EMS.

Status van duizenden apparaten volgen

De EMS-applicatie volgt de status van duizenden apparaten, met details over de locatie, of de certificeringen up-to-date zijn en of een item gerepareerd moet worden. EMS helpt Fugro ook bij het naleven van wettelijke vereisten. De EMS-tool bereikte echter het einde van zijn levenscyclus. Fugro was van plan haar EMS-systeem volledig opnieuw te bouwen en vroeg Mendix-partner EGALiT een nieuwe versie van de bedrijfskritische applicatie te maken met behulp van low-code.

“We wilden een kloon van ons systeem maken, en dat was de reden dat we voor Mendix kozen”, zegt Frank Ruhs, director asset management for marine site characterisation. “Het stelde ons in staat om hetgeen we hadden na te bouwen in een veilige cloud-native omgeving, wat een solide oplossing biedt voor de komende vijf jaar. Ook het updaten naar een cloud-native omgeving met offline mogelijkheden biedt een nieuw niveau van snelheid, toegankelijkheid en productiviteit.”

Intuïtieve en geautomatiseerde werknemerservaring

Naast de migratie naar de cloud had Fugro belangrijke aanvullende eisen aan het nieuwe systeem. Het moest op de lange termijn flexibel en onderhoudbaar zijn en goed samenwerken met de andere systemen en databronnen in het Fugro-ecosysteem. Fugro was ook op zoek naar een meer intuïtieve en geautomatiseerde werknemerservaring. Ten slotte moest het systeem nauwkeurig en compliant zijn. Het voldoen aan deze uitgebreide eisen was niet de enige uitdaging voor de low-code specialisten van EGALiT. In de kern beheert EMS een hoog niveau van complexiteit met meer dan 60.000 rijen apparatuur met unieke datapunten, gebruikersgroepen van 5-6 medewerkers en honderden certificeringsparameters. EGALiT slaagde er echter in om het systeem in slechts zeven maanden opnieuw op te bouwen.

De low-code EMS-applicatie van Fugro is in juli 2022 uitgerold naar de medewerkers. Dankzij de beslissing om het bestaande EMS opnieuw te bouwen, kon Fugro probleemloos overstappen naar het nieuwe systeem zonder uitgebreide gebruikerstraining. Meer informatie over het project is hier beschikbaar.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!