Witold Kepinski - 23 februari 2023

Capgemini boekt flink meer omzet en winst

Capgemini boekt flink meer omzet en winst image

Capgemini zag zijn jaaromzet met ruim 21 procent stijgen tot  21,995 miljoen miljard euro. De nettowinst steeg met 34 procent naar ruim 1,15 miljard euro.

Aiman Ezzat, Chief Executive Officer van de Capgemini Group, zei: “ Dit is opnieuw een recordjaar voor ons bedrijf, met een constante wisselkoersgroei van 16,6% en een operationele marge van 13,0%. We sloten 2022 af met een goed momentum ondanks een minder gunstig economisch klimaat. Daarom gaan we 2023 stevig in. Deze uitstekende prestatie is het resultaat van onze toegenomen klantintimiteit en de opmerkelijke inzet van onze 360.000 teamleden. In 2022 versnelden we onze investeringen in innovatie, in digital & cloud en in onze duurzaamheidsdiensten."

Hij meldt verder: "We versterkten ook onze aantrekkelijkheid om de beste talenten aan te trekken. Als onderdeel van onze ESG-engagementen is het gemiddelde aantal opleidingsuren per medewerker dit jaar met 12% gestegen en was de CO2-voetafdruk per medewerker 46% lager dan in 2019. De transformatie van het bedrijf in de afgelopen jaren stelt ons in staat om erkend te worden als zakelijke en technologische partner door onze klanten in hun hele waardeketen. De Groep is nu gepositioneerd als een belangrijke strategische speler in deze dubbele transitie naar een digitale en duurzame wereld. Ik heb er alle vertrouwen in dat we onze positie bij klanten verder kunnen versterken en ons marktaandeel kunnen vergroten.”

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!