Wouter Hoeffnagel - 24 februari 2023

Jamf Safe Internet helpt scholen bij beschermen van leerlingen

Jamf Safe Internet helpt scholen bij beschermen van leerlingen image

Jamf Safe Internet, een oplossing voor contentfiltering en websecurity binnen het onderwijs, is beschikbaar is voor Chromebooks. Jamf Safe Internet helpt scholen om hun leerlingen te beschermen tegen schadelijke content op internet, ongepaste websites en phishing-aanvallen. Ook kunnen beheerders hiermee het gebruiksbeleid (acceptable use policy) handhaven.

Jamf Safe Internet is ontworpen om leerlingen een veilige online leeromgeving te bieden vanaf het moment dat ze hun device uit de doos halen, zonder de leerervaring beperken. Het biedt hiervoor onder meer vereenvoudigt contentbeheer. Zo kunnen leerkrachten en IT-beheerders met Jamf Safe Internet het niveau van de contentcontrole instellen dat het beste bij de klas past. Zo wordt voorkomen dat leerlingen via hun devices toegang hebben tot schadelijke of ongepaste content. Dit is mogelijk dankzij Jamfs content filtering en securitytechnologie die beschermt tegen dreigingen op het web.

Ondersteuning voor Google Services

Jamf Safe Internet kan Google SafeSearch en YouTube Restricted Mode afdwingen. Het bedrijf richt zich hiermee op scholen die Google-producten gebruiken voor de lessen.

Ook biedt Jamf Safe Internet een beheerconsole met workflows die speciaal zijn ontworpen voor gebruik door scholen. Wanneer Jamf Safe Internet is ingeschakeld, loggen leerlingen met behulp van hun Google Workspace for Education-account in op een Chromebook en wordt direct het ingestelde groeps- of leeftijdsgebonden beleid voor webcontent toegepast.

Privacy van leerlingen

De oplossing biedt een veilige online omgeving voor leerlingen van alle leeftijden, terwijl scholen informatie krijgen waarmee ze hun leerlingen kunnen beschermen. Jamf houdt zich daarbij aan alle relevante privacyregels. In Nederland houdt Jamf zich volledig aan de GDPR en is officieel ISO 27701-gecertificeerd. Jamf werkt nauw samen met Nederlandse onderwijsinstellingen, om vragen te beantwoorden en om optimaal te voorzien in de behoeften van het onderwijs.

Jamf Safe Internet for Chromebook is de nieuwste security-innovatie die Jamf en Google gezamenlijk op de markt brengen. Als onderdeel van de Google BeyondCorp Alliance kunnen klanten van Jamf ervoor zorgen dat alleen veilige devices die voldoen aan het ingestelde beleid toegang krijgen tot informatiebronnen. Met Jamf Connect, Application Lifecycle Management met de Chrome-browser en Google Workspace-toepassingen bouwt Jamf voort op Google's suite van API's om devices veilige toegang te bieden.

“Technologie is een vast onderdeel geworden van de lessen. Dit betekent dat er een groeiende behoefte is aan digitale veiligheid op alle devices, om cyberaanvallen tegen te houden en om te voorkomen dat leerlingen toegang krijgen tot onveilige content. De oplossingen van Jamf zijn in eerste instantie ontwikkeld voor het Apple-ecosysteem, maar ons doel is altijd geweest om leerlingen veilig te laten leren vanaf ieder device dat ze gebruiken”, zegt Renate van Stigt, Business Development Manager Education Benelux bij Jamf. “Met Jamfs netwerkdreigingspreventie en een uitgebreide contentfilteringdatabase kunnen leerlingen nu overal veilig online leren, of ze nu een Apple-device of een Chromebook gebruiken.”

Arctic Wolf BW vierkant Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!