Wouter Hoeffnagel - 27 februari 2023

Nomios Group neemt Italiaanse cybersecurityspeler Aditinet over

Nomios Group neemt Italiaanse cybersecurityspeler Aditinet over image

De Europese leverancier van cybersecurity en networking-diensten en -oplossingen Nomios Group, eerder actief onder de naam Infradata, rondt de overname af van een meerderheidsbelang in Aditinet, een cybersecurity speler die actief is op de Italiaanse markt. De acquisitie versterkt de positie van Nomios als Europese cybersecurity dienstverlener.

"Deze overname markeert een belangrijke stap in de voortdurende groei en het succes van Nomios, en heeft veel voordelen zoals de gedeelde leveranciersportefeuilles, klantenrelaties en het dienstenaanbod. Niet alleen voorziet de overname van Aditinet de Nomios Group van een aanzienlijke expertise en een sterk klantenbestand in Italië, maar het stelt ons ook in staat om nieuwe diensten zoals ethisch hacken toe te voegen aan ons portfolio", licht Sébastien Kher, CEO van Nomios Group, toe.

Actief op zeven Europese markten

Met de overname van Aditinet groeit de jaarlijkse omzet van Nomios Group tot 400 miljoen euro, met meer dan 600 FTE's in haar zeven Europese markten. De huidige CEO en oprichter (Paolo Marsella) en CFO (Alberto Mez) blijven minderheidsaandeelhouders en zullen het bedrijf blijven leiden en de integratie binnen de Nomios Groep aansturen.

Paolo Marsella, CEO van Aditinet: "Nomios zal ons bereik op Europese markten vergroten en expertise bieden om onze groei op de Italiaanse markt verder te versnellen. We kijken ernaar uit om direct gebruik te gaan maken van Nomios' SOC-capaciteiten om de digitale perimeters van onze klanten te helpen bewaken en te vertrouwen op hun vele referenties in SASE (Secure Access Service Edge). We zien dat deze technologieën volop onderwerp van gesprek zijn in de markt, en onze nieuwe Nomios collega's hebben al bewezen dat ze in beide opzichten kunnen leveren".

SLTN Vierkant Simac BW vierkant week 50 tm 52-2023
Comstor BW en BN 5 dec tm 17 dec 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!