Floris Hulshoff Pol - 27 februari 2023

SDG Capital investeert in BE Networks

SDG Capital investeert in BE Networks image

BE Networks NV verwelkomt SDG Capital als nieuwe meerderheidsaandeelhouder. SDG Capital is een jong en dynamisch private equity team dat enkel investeert in bedrijven die direct bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. Dit maakt dat BE Networks en SDG Capital perfect bij elkaar passen.

Sinds 2008 voorziet BE Networks haar klanten (voornamelijk ISP's en System Integrators) van hoogwaardige tweedehands netwerkapparatuur, zoals routers, switches en modules. Het bedrijf opereert op wereldwijde schaal en maakt slim gebruik van een high-end test- & refurbishproces om de levenscyclus van de apparatuur te verlengen. Haar diensten en bedrijfsmodel ondersteunen de circulaire economie doordat de apparatuur veel langer wordt gebruikt. Het wereldwijd opererende verkoopteam is gevestigd in kantoren in Europa, Afrika en Zuidoost-Azië. De onderneming adviseert klanten wereldwijd over het strategisch gebruik van tweedehands netwerkapparatuur, waardoor levertijd, CAPEX en CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen in vergelijking met nieuwe producten.

Duurzaamheid in het bedrijfsleven
De exponentiële behoefte aan sneller en veiliger internet dwingt bedrijven om hun netwerkinfrastructuur voortdurend te upgraden, wat vaak leidt tot het voortijdig buiten gebruik stellen van apparatuur. Nu het belang van duurzaamheid in het bedrijfsleven toeneemt, zijn bedrijfsleiders wereldwijd op zoek naar nieuwe manieren om duurzaamheidsdoelen te bereiken. BE Networks helpt haar klanten bij de overgang van een lineaire levenscyclus van apparatuur naar een circulaire, waarbij de gerealiseerde CO2-reductie ook wordt gemeten en gerapporteerd. Aangezien de meeste CO2-uitstoot in de productlevenscyclus afkomstig is van de productie van de apparatuur (en productie van de benodigde grondstoffen), helpen organisaties die tweedehands apparatuur kopen actief mee aan een duurzame toekomst.

Netwerkexpertise
BE Networks is gespecialiseerd in netwerk- en datacenterapparatuur. Haar deskundige consultants ondersteunen klanten bij het bepalen welk type tweedehands apparatuur kan worden gebruikt en hoe deze kan worden geïntegreerd in een bestaande netwerkconfiguratie. BE Networks is al jaren voorkeursleverancier van refurbished netwerkapparatuur voor veel van haar klanten en hun system integrators.

Thomas Helsen, Managing Director bij BE Networks NV: "We zijn al meer dan 10 jaar actief in deze markt. In die tijd hebben we de aandacht voor duurzaamheid sterk zien toenemen. Steeds meer organisaties zijn zich hiervan bewust en gebruiken graag tweedehands netwerkapparatuur in plaats van nieuw. Ik ben er trots op dat BE Networks kan helpen aan zowel de aanbod- als de vraagzijde: we ontzorgen grote bedrijven en instellingen door netwerkapparatuur op een verantwoorde en veilige manier buiten gebruik te stellen, terwijl we onze klanten voorzien van hoogwaardige refurbished apparatuur die hen helpt hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. Onze nieuwe, ultramoderne faciliteit in Nederland zal dienen als blauwdruk voor activiteiten over de hele wereld. De toevoeging van nieuwe verkoopkantoren in Nederland en Marokko en een joint venture in Singapore met een toonaangevende distributeur in de APAC-regio hebben ons wereldwijde bereik aanzienlijk vergroot. Ons volgende doel is om meer diensten en producten aan ons portfolio toe te voegen en een echte leider te worden in de circulaire economie van netwerk- en datacenterapparatuur. We zijn erg blij en enthousiast om SDG Capital aan boord te hebben om ons te helpen onze doelen te bereiken."

Arjan Snijders, oprichter en partner bij SDG Capital: "We zijn onder de indruk van de groeimindset van het management en de medewerkers van BE Networks. Het bedrijf zet de nieuwe duurzaamheidsstandaard in de industrie van tweedehands netwerkapparatuur. We zijn blij dat het team van BE Networks ons haar vertrouwen schenkt om het bedrijf samen verder te ontwikkelen. BE Networks is een goed voorbeeld van een “net positive” onderneming met het potentieel om snel te groeien, zowel organisch als via vervolgovernames. We zijn er trots op dat we ons kapitaal en onze operationele vaardigheden ter beschikking mogen stellen om te investeren in een echte circulaire en duurzame economie."

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!