Wouter Hoeffnagel - 01 maart 2023

Mercedes-Benz AG en Cisco zetten in op werken vanuit de auto

Mercedes-Benz AG en Cisco zetten in op werken vanuit de auto image

Cisco kondigt tijdens Mobile World Congress een samenwerking met Mercedes-Benz aan. Nieuwe voertuigen van de Mercedes-Benz E-klasse worden uitgerust met Webex om hybride personeel meer flexibiliteit te bieden.

Mercedes-Benz en Cisco spelen met deze ontwikkeling in op de behoeften van het steeds verder ontwikkelende hybride personeelsbestand. De samenwerking maakt het bijvoorbeeld mogelijk voor een architect om op de parkeerplaats van een bouwplaats samen te werken met het team op het bureau, een vergadering te houden tussen het bezoeken van een klant en het ophalen van kinderen van de buitenschoolse opvang.
 
“Bij hybride werken draait het om het werk dat je doet, niet om waar je het doet - of het nu op kantoor, thuis, in de auto of ergens daar tussenin is”, zegt Jeetu Patel, Executive Vice President & General Manager, Security & Collaboration, Cisco. “Deze samenwerking met Mercedes-Benz, een leider op het gebied van luxe auto's, betekent een grote stap voorwaarts in het leveren van de flexibiliteit waar hybride werknemers om vragen.”

Overal probleemloos vergaderen

Webex Meetings maakt het voor bestuurders mogelijk om overal probleemloos te kunnen bellen en vergaderen. Deze functies maken allemaal deel uit van de Webex Suite. De eigen audio-intelligentietechnologie van Webex biedt onder meer ruisonderdrukking, waardoor de ervaring voor de bestuurder en eventuele passagiers in het voertuig verbetert. Daarnaast is Webex in staat de helderheid van iemands stem te verbeteren en tegelijkertijd afleidende achtergrondgeluiden zoals verkeerslawaai of pratende medepassagiers te elimineren.

Werken vanuit de auto moet bovenal veilig zijn: wanneer het voertuig in beweging is, kan er alleen gebruik worden gemaakt van audio. Wanneer een voertuig is geparkeerd, kan men gebruik maken van de functies van Webex in hun E-klasse. Denk daarbij aan videovergaderingen, automatische AI-gestuurde transcriptie en het delen van inhoud en reacties (zoals een duim omhoog of een feestelijke emoji).

Beschikbaarheid

De integratie van Webex wordt wereldwijd beschikbaar in de nieuwe Mercedes-Benz E-klasse, die dit voorjaar bij de dealers wordt verwacht. De voertuigen worden uitgerust met Wi-Fi en een mobiele dataverbinding. Via beide verbindingen kunnen bestuurders de Webex-app downloaden van de Mercedes Benz Car App Store op het infotainmentsysteem van de auto te verschijnen, zodat ze niet meer afhankelijk zijn van hun telefoon.
 
De samenwerking met Mercedes-Benz maakt deel uit van Webex for Automobiles, inclusief Webex Meetings voor Apple CarPlay en de samenwerking met Ford Motor Company.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!