Wouter Hoeffnagel - 07 maart 2023

Sebastiaan Verhaar benoemd tot CEO van Sana Commerce

Sebastiaan Verhaar benoemd tot CEO van Sana Commerce image

Het Rotterdamse Sana Commerce, leverancier van e-commerce platforms voor fabrikanten, groothandels en distributeurs, benoemt Sebastiaan Verhaar (foto) tot Chief Executive Officer (CEO). Verhaar neemt als CEO het stokje over van Michiel Schipperus om de groei en ontwikkeling van het ERP-geïntegreerde B2B e-commerce bedrijf verder op te schalen.

Verhaar brengt ruim 16 jaar ervaring in commercieel leiderschap mee. Hij richtte zich eerder onder meer op het transformeren van teams om groei te stimuleren en het penetreren van zowel nieuwe markten als regio’s over de hele wereld. Gedurende zijn carrière bekleedde Verhaar strategische leidinggevende posities bij verschillende multinationals, waaronder Google en Equinix. Hij richtte zich bij deze organisaties op het transformeren van bestaande en vaak traditionele industrieën door middel van nieuwe technologieën.

In een vorige functie deed hij als klant zelf ervaring op met het platform van Sana Commerce. Met Verhaar aan het roer wil Sana Commerce zich blijven richten op de visie van 'prioritizing relationships, not just transactions'. Het bedrijf wil samen met fabrikanten, distributeurs en groothandels de kansen van ERP-integratie benutten voor het creëren van sterkere banden tussen hen en hun klanten. Verhaar wil zijn ervaring met het werken in internationale teams gebruiken om het uitgebreide wereldwijde team van Sana Commerce zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Veel potentieel om te groeien

De afgelopen jaren vond een versnelling van B2B e-commerce plaats, waarbij er meer online zaken wordt gedaan dan ooit tevoren. Tegelijkertijd ervaart maar liefst 94% van de B2B-kopers problemen met de online koopervaring. Zij verlangen naar efficiënte, betrouwbare en handige processen en een naadloze online aankoopervaring. Sana Commerce speelt hierop in met zijn ERP-integratie.

“Wat me enthousiast maakt om bij Sana Commerce aan de slag te gaan, is de sterke basis die rond het ERP is opgebouwd”, zegt Verhaar. “Sana Commerce begrijpt dat dit de kern vormt van de business van B2B-e-commerce-bedrijven om succesvol te kunnen zijn. Bovendien is er een sterke focus op relaties door diepe onderkenning van de wensen van de klanten van onze klanten. Hierdoor kunnen Sana-gebruikers betere, duurzame relaties opbouwen met hun klanten en partners. Ik ben trots om als CEO te mogen voortbouwen op dit sterke fundament en zie er naar uit om, samen met de ambitieuze, enthousiaste mensen die Sana maken tot het bedrijf wat het nu is, onze positie als vooruitstrevende partij op het gebied van B2B-e-commerce verder te verstevigen.”

Uitgebreide ervaring in tech

“Sebastiaan heeft uitgebreide ervaring in tech, in het leiden van teams in de VS en Europa, en in zowel grote bedrijven als scale-ups. Hij is de juiste persoon om Sana te helpen de missie te volbrengen om B2B-bedrijven te helpen online succes te behalen met geïntegreerde e-commerce”, zegt Schipperus over de aanstelling.

Schipperus stond aan het roer van Sana Commerce van 2010 tot 2022, toen hij besloot terug te treden. Onder zijn leiding groeide het bedrijf van een bescheiden startup binnen de ISM eGroup tot een multinationale scale-up met meer dan 5 miljard euro aan bruto handelsvolume (GMV). Hij hielp bij het opbouwen van een bedrijfscultuur die ondernemersgeest, klantgerichtheid en de goed afgeronde ontwikkeling van haar medewerkers en partners bevordert.

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!